küzdelem a járvány ellen

2020.05.02. 18:32

Összesen huszonöt ózongenerátort adományoztak Hajdúszoboszlón

Fotó: Tibai Irma

Hajdúszoboszló a világjárvány kihirdetésének elején elkülönített 10 millió forintot védekezési és megelőzési célokra. Emellett se szeri, se száma az adományoknak, sokan – szakkörök, óvónők stb. – saját kézimunkájukkal, maszkokat varrva járultak hozzá a veszély csökkentéséhez.

Iskoláknak, tűzoltóknak is

Április közepén egy nagyvállalkozótól kapott az önkormányzat nyolc ózongenerátort, további tizenhetet pedig az elkülönített keretből vásároltak meg. Ezeket személyesen vitték, illetve adták át a város vezető testületének tagjai.

Czeglédi Gyula polgármester április 28-án a három középiskolába, az Éltes Mátyás általános és speciális intézménybe, valamint a középiskolai kollégiumba vitt ózongenerátorokat. Az intézményvezetőkkel beszélve kifejtette, a helyi önkormányzat fontosnak tartja, hogy az érettségik lebonyolításához az állam által biztosított lehetőségek mellett segítséget nyújtsanak a diákok és az érettségiken közreműködő személyek egészsége érdekében.

A BSZC Bocskai István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában Harsányi István igazgató fogadta az adományt | Fotó: Tibai Irma

Az ózongenerátorokból részesülők között vannak az önkormányzat intézményei, köztük a Járóbeteg-Ellátó Centrum, illetve a nyolc tagóvodát magába foglaló óvodai intézmény is. Ők két ózongenerátort kaptak. Vásároltak berendezést a házi felnőtt- és a gyermekorvosi rendeléseknek, a védőnőknek, a mentőknek, a tűzoltóknak, a rendőrségnek is. Ezen túlmenően a reformátusok Anna Idősek Otthona és a Szent Lukács Görögkatolikus Idősek Otthona is részesül e hasznos, hatékony adományban. A sorból nem maradtak ki az állami fenntartásban működő általános iskolák sem.

Tibai Irma

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos további cikkeinket ide kattintva érhetik el.

Borítókép: Czeglédi Gyula polgármester személyesen vitte el az adományt öt intézménybe, köztük az Éltes Mátyás-iskola igazgatónőjének, Ódor Csabánénak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában