Összefogás Debrecenben

2020.05.11. 15:17

Újabb nagy értékű adomány a járvány elleni védekezésért

Szerencsére Debrecen és Hajdú-Bihar megye az egyik legkevésbé fertőzött területek közé tartozik.

A Grampet Debreceni Vagongyár Kft. egy koronavírus-teszteket vizsgáló berendezést, hozzávaló tesztereket és hatezer szájmaszkot adott át május 11-én, hétfőn Papp László polgármesternek és Bács Zoltánnak, a Debreceni Egyetem kancellárjának.

A debreceni cég számára kiemelten fontos, hogy segítséget nyújtson jelen helyzetben is azok számára, akik a városban élnek és dolgoznak. – Úgy gondolom, minden gazdasági társaságnak feladata; hogy részt vegyen a város életében. Új kihívások elé állít minket ez az időszak, melynek meg kell felelnünk, mint cég és munkahely a közösség érdekében. A cég vezetősége ezért döntött úgy, hogy azokban a városokban, ahol termelő üzemeink vannak, segítséget ajánl fel az önkormányzatoknak a korona vírus ellen védekezésben – mondta Tóth Miklós, a Grampet Debreceni Vagongyár Kft. igazgatója a hétfő átadáson.

Sikeres védekezés, jelentős támogatás

– Példátlan méretű járvány árnyékolja be a mindennapjainkat, ezért példátlan összefogásra van szükség. Örömmel vette a város a cég felajánlását, hiszen fontos számunkra a munkahelyek és a városban lakók egészségének megőrzése. Debrecen jól kezeli a kialakult vírushelyzetet, mi sem mutatja ezt jobban, hogy hetek óta nem változott Hajdú-Biharban a koronavírussal fertőződtek száma. Ez többek között a sikeres védekezésnek és az időben meghozott intézkedéseknek köszönhető – hangsúlyozta Papp László, Debrecen polgármestere. Hozzátette: Több mint egy hónapja hívták életre a Debrecen Város Segélyalapot, melyhez rengeteg felajánlás érkezett, a segélyalapban összegyűlt adomány közelít a 130 millió forinthoz.

Nagy segítség a tesztek értékelésében

A teszteredmények kiértékelésében segít majd az új berendezés. – Az átadott műszer az ellenanyag meghatározás elvégzését teszi könnyebbé. Az utóbbi időben megnőtt az igény mindenféle COVID-19 diagnosztika elvégzésére, kijelenthetem sikerült ehhez a jelentős terheléshez összeszedni azokat a forrásokat, melyek segítségével megbirkózunk az előttünk álló feladattal. Minden olyan eszköz, amely ezt a munkát könnyíti, az segítséget jelent a jövőben. Bízunk a minél hamarabbi üzembe helyezésben – tette hozzá Dr. Kónya József, a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar, Orvosi Mikrobiológiai Intézet igazgatója. Az adomány részét képező 6000 darab szájmaszkot a debreceni önkormányzat a rászorulókhoz fogja eljuttatni.

GYT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában