2020.07.02. 15:13
Folyamatosan telnek a hordók savanyúsággal
A nyíracsádi önkormányzat telkein megtermelt zöldségfélék nagy része a helyi savanyítóba kerül, ahol június végén az uborkával megkezdődött a nagyüzem.
Fotó: Kedves Zilahi Enikő
Eddig mintegy másfél mázsa uborkát dolgoztak már fel, de folyamatos és egyre bővebb az utánpótlás. Először az egész uborka kerül savanyításra, folyamatosan telnek a hordók. Ezt követően a vegyes vágott kerül majd üvegbe.
– Egy-egy szedési napon 60-70 kilogramm uborka is átmegy a kezünk alatt, pedig még csak az elején járunk a szezonnak. Utána azonnal jön a paprika és a paradicsom is. Az uborkánál először a fűszerek kerülnek a hordóba, majd megy rá az alaplé, aztán folyamatosan az uborka – avatott be a savanyítás rejtelmeibe Verdes Anikó.
Kedves Zilahi Enikő
Borítókép: Márkó Csabáné (balról), Verdes Anikó, Macsi Jánosné és Sinka Miklósné több léről mossák az uborkát