2020.07.05. 18:16
Gasztronómiai napot tartottak a Cigány-tó mellett a pocsaji romák
Az esemény nyolc csapat részvételével zajlott, a roma családok bármilyen helyben készített étellel indulhattak.
Fotó: Nagyné Kelemen Mónika
Menyhért Attila, a roma nemzetiségi önkormányzat elnöke megnyitója után elkezdődött a készülődés: a bográcsban főtt ételekhez minden hozzávalót biztosítottak a szervezők, a nevezőknek csak a bográcsról és a fakanálról kellett gondoskodni. Az ételek között több egyforma elnevezésű is volt, de az ízek minden esetben egyéniek és sajátosak voltak. Sertéspörkölt lecsósan, csülökpörkölt betyárosan, csülkös pacal – ezek között válogathatott a háromtagú zsűri, hogy kit hozzon ki győztesnek. A legjobbak vásárlási utalványokat nyerhettek.
NKM
A verseny legjobbjai