Kajla-útlevél

2020.07.30. 12:35

Kajlát követve fedezhetőek fel az ország csodái

A kisiskolások a tanév végén Kajla-útlevelet kapnak ajándékba a bizonyítvány mellé, és pecsétek gyűjthetők.

Fotó: Magyar Turisztikai Ügynökség

A Magyar Turisztikai Ügynökség 2019-ben útjára indította a kifejezetten gyermekeknek szóló nyári kampányukat, melynek célja az volt, hogy minél több általános iskolás a családjával beutazza Magyarországot, és rengeteg élményt gyűjthessen a szünidőben.

– A gyermekek Kajlát követve fedezhetik fel az ország csodáit, több mint 200 állomáson gyűjthetnek pecséteket, és több mint 100 helyen kaphatnak kedvezményeket – nyilatkozta a Magyar Turisztikai Ügynökség. – Akik nem találják a tavalyi útlevelüket, igényelhetnek újat, s ezzel már több ezren éltek – folytatták. – Az útlevél felmutatására több helyen is Kajla-képeslapot adnak, amit a posta nyár végéig díjmentesen kézbesít.

Kajla-élmény

Júliustól újból elérhetők a Kajla-körök. A kampány középpontjában olyan tematikus tanösvények, körtúrák és családbarát kirándulóhelyek állnak, melyek a kisgyermekes családok részére is könnyen bejárhatók. – A program azon túl, hogy népszerűsíti a környezettudatos természetjárást, a belföldi turizmus élénkítését is szolgálja – jelentette ki a Magyar Turisztikai Ügynökség. – A kampány a mostani évben igen sok újdonsággal és játékkal bővült, melyek a túra élménye mellett a gyermekeknek egyéb érdekességet is nyújtanak, mint az erdei játszótér vagy a vadaspark – mutattak rá.

– A kampány húsz körrel indul el, melyek később folyamatosan bővülnek. A tanösvényeken a pecsétek mellett a gyerekek Kajla-karikákat is gyűjthetnek – három ezüstöt egy aranyra válthatnak –, valamint a Hol vagy, Kajla? mobilalkalmazásban megismerkedhetnek az új játékkal – hangsúlyozták.

Honismeret, játékosan

– A turizmus újraindult, az ágazat életben maradt, de sikerre vinni csak együtt lesznek képesek a szereplők. Ehhez van szükség olyan kezdeményezésekre, mint a Kajla-program, melynek célja, hogy az alsó tagozatos iskolások utazásaik közben játékos formában, még jobban megismerjék hazánk történelmi, természeti, kulturális értékeit és csodáit, és szüleikkel együtt minél gyakrabban keljenek útra – mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. – A programban a gyerekek díjmentesen utazhatnak számos belföldi járat útvonalain – tudatta.

Maketteket építhetnek

A Magyar Turisztikai Ügynökség tájékoztatása szerint júniusban, a tanév végével indult el a Kajla-makett-kampány is, amely augusztus 20-ig tart. Kiemelték, hogy a játékban a gyerekek Magyarország húsz nevezetességét építhetik fel, a róluk készült képeket pedig beküldhetik. Hozzátették, hogy hamarosan hazai éttermekben is találkozhatunk Kajlával, ahol a várakozást érdekes kvízek teszik majd élvezetesebbé, interaktív tányéralátét formájában. – Jelenleg csaknem félmillió útlevél van forgalomban, és ötvenezer Kajla-kör-kiadvány érhető el országszerte. Szintén a kampány népszerűségét mutatja, hogy a MÁV járatait idén már több mint tízezer, a kedvezményre jogosult hajóutakat pedig csaknem ezer gyerek vette igénybe idén – részletezték.

Vámosi Kira

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában