nemzeti konzultáció

2020.07.01. 13:02

Fontos az oktatás támogatása és a hazai termékek védelme

Szabó Gyula iskolaigazgató a Nemzeti Konzultáció több pontját szívén viseli.

A Nemzeti Konzultáció nagyon fontos az állampolgárok számára, mindenki megfogalmazhatja a véleményét, aminek eredményeként a későbbiekben közmegelégedéssel születhetnek meg az esetleges intézkedések, mankót biztosítva az államnak.

– Számomra kiemelendő kérdés az oktatási részhez kapcsolódott, egy esetleges új járványhullám alatt elengedhetetlen az intézmények bezárása után áttérni a digitális tanulásra, hiszen az iskolai képzések nem állhatnak le – nyilatkozta a Napló kérdésére Szabó Gyula iskolaigazgató, a Nemzeti Pedagógus Kar elnökségi tagja.

– Fontos megemlíteni az ötös pontot, ahol az internet ingyenessé tételéről kérdeztek a családok és tanárok számára. Mindenkinek meg kell adni az egyenlő esélyt, hogy tanulhasson, attól eltekintve, hogy milyen anyagi körülményekkel rendelkezik – tette hozzá. Szabó Gyula elmondta, hogy az országnak meg kell védenie a saját termékeit, így a hazai termékek iránti keresletet ösztönözni kell.

Munkahelyteremtő hatás

– A magyar áruk kiváló minőségűek, emellett pedig a hazai termelés munkahelyteremtő hatással is bír – mondta az igazgató. – Az elmúlt időszak megmutatta, hogy a bankok hiteltörlesztő részletfizetés felfüggesztésével kapcsolatos gesztusa mérvadó volt az állampolgárok számára, hisz a későbbiekben csak erős ország lakói tudnak ügyfelek lenni pénzintézetek számára – hangsúlyozta.

Vámosi Kira

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában