közös erővel

2021.01.07. 14:23

Több fronton is segítettek év végén a téglásiakon

Január 6-án lezárult a karácsonyi, újévi ünnepkör; támogatási mérleget vont Téglás.

Fotó: Téglási Városháza-archív

– A karácsonyi ünnepkör végén egyértelműen megállapíthatjuk, hogy Tégláson senki nem maradt segítség és ellátás nélkül az ünnepek alatt sem. Példás összefogással gyűjtötte az egész város az adományokat Láthatatlan Angyalként, így több mint félszáz család kapott csomagot a családsegítő szolgálatunktól. Az adományok tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, játékokat, mesekönyveket tartalmaztak. Több család kapott háztartási eszközöket, gáztűzhelyet, hűtőt, mikrohullámú sütőt, ágyat, matracot, bútorokat, ruhákat, míg nyolc családnak fenyőfát is tudtak biztosítani szentestére. Ehhez sok adakozó téglási ember járult hozzá – foglalta össze a Tégláson az elmúlt hetekben végzett karitatív tevékenységet Szabó Csaba, a város polgármestere.

Fotó: Téglási Városháza-archív

A város önkormányzata a 70 éven felülieknek 2020-ban is karácsonyi csomagot ajándékozott, illetve szállított házhoz, valamint önkormányzati pályázati forrásból karácsonyi tisztítószer csomaggal segítette a pályázatban résztvevő téglásiakat. A családsegítő szolgálat, a szociális gondozási központ, és a polgármesteri hivatal ezúttal is minden alkalommal felelős vezető szerepet vállalt a feladatokból. Folytatódott az adventi meleg ebéd ajándékozás is a Hajdúsági Hagyományőrző Lovas Klub kezdeményezésére.

Három hétvégén különböző helyi specialitások készültek, a hozzávaló zöldségek pedig a városi kertészetből kerültek ki. Széleskörű közösségi összefogásban valósult meg mindhárom alkalom. Téglás polgármestere, képviselő-testülete, önkormányzata és a polgármesteri hivatal, a szociális gondozási központ, a kezdetektől támogatta ezt a népszerűsítő ételajándékozást, amit helyi vállalkozók, cégek, civil szervezetek, képviselők és magánszemélyek anyagilag is segítettek. Alkalmanként 250 adag ételt dobozoltak ki, és bőségesen megvendégelték az étkezőket. A szervezőket és a segítőket egyszerű és nemes szándék vezérelte: „Mert adni jó!” A polgárőrök pedig valamennyi alkalommal biztosították, hogy a járványügyi szabályokat mindenki betartsa.

Kerekes-Bíró Éva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában