különös történetek II.

2021.03.13. 18:00

„Felálltam, bár iszonyúan féltem, és csak annyi rémlik, hogy megérintettem azt a valamit”

Folytatjuk a megmagyarázhatatlan jelenségek számbavételét.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

Az elmúlt időben a hírportálunkon és a Hajdú-bihari Naplóban több cikk is megjelent arról, amely azonosítatlan tárgyak, emellett különös, emberszerű élőlények észleléséről számoltak be. A sort folytatván ismét elmerültünk a megmagyarázhatatlan jelenségek múltjában.

A következőkben két megyei történetet osztunk meg olvasóinkkal, amelyeket Linszter Árpád, a HUFON és a Magyar Ufókutató Szövetség egykori elnöke jegyzett le különböző szemtanúk beszámolói alapján.

Lebegő alak a szántóföldnél

Az első eset Nagyrábén történt 1997. augusztus 20-án, amikor E. Imre, egy helyi gazdálkodó különös találkozást élt át.

A beszámoló szerint Imre épp a szántást végezte a földjén, amikor a látóterébe került egy furcsa, idegenszerű lény a szomszédos területen, amely műveletlen és gazos volt. Kiszállt a traktorból, hogy szemügyre vegye az alakot, ami ebben a pillanatban szintén figyelni kezdte őt. A gazdálkodó meglepetten, de bátorságát összeszedve lépkedni kezdett az idegen felé, az pedig lebegő mozgással viszonozta a közeledést. Nagyjából 200 méterre lehettek egymástól, amikor az út mentén egy biciklis jelent meg, Imre egy barátja, K. Sándor. Megkérte, figyelje ő is azt a „furcsa valamit”, a kerékpáros úr azonban megijedt a látványtól, nem mert tovább közelíteni. Imre azt javasolta barátjának, szálljon be a traktorba, haladjon inkább azzal. A járművel már kisebb távolságból tudta figyelni a lényt, amely úgy 120 centiméter magas lehetett, kékesfekete öltözéket viselt, ami egyenruhához hasonlított, abból egy másfél méternyi csőnek látszó szerkezet lógott ki, fején talán sisakot hordott, amelyből egy hosszú antennára hasonlító tárgy emelkedett felfelé. Az arca nem volt kivehető, szemei helyén egy téglalap fénylett.

Az alak így lebegett nagyjából 1-2 méter magasan a föld felett, rövid idő múlva pedig el is tűnt. A jegyzet szerint az esemény 45-50 percig tarthatott, a két férfi pedig ugyanazon történésekről számolt be. A leghatározottabban állították, hogy amit láttak, az igaz. Több helyi lakossal is beszéltek a következő napokban, voltak, akik hittek nekik, ugyanis a beszámoló szerint több ember is látott különös fényjelenségeket akkoriban.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

„Megérintettem azt a valamit...”

Linszter Árpád második jegyzetében egy debreceni férfiról ír, aki 1969-ben megdöbbentő dolgokat tapasztalt, amelyek az egészségére is kihatással voltak.

Lajos első ízben még kisgyerekként szerzett különös tapasztalatot a cívisváros külterületén tartózkodva. Egy fényesen csillogó objektumot pillantott meg maga felett, amely abban a másodpercben meg is mozdult, zuhanni kezdett felé. Ijedtében a földre feküdt, biztos volt benne, hogy a tárgy ráesik, ekkor azonban váratlan dolog történt.

„A tárgy megállt pontosan a fejem felett körülbelül egy méterre”

- olvasható Lajos visszaemlékezése a beszámolóban. – Felálltam, bár iszonyúan féltem, és csak annyi rémlik, hogy megérintettem azt a valamit. Így utólag emlékezve nagyon kellemes érzés volt, és a mai napig megdöbbent, hogy nagyon szerettem azt a tárgyat. Az volt az érzésem, mintha élne – áll a jegyzetben.

Lajos többet nem tudott felidézni az eseményekből, viszont az azt követő harmadik napon iszonyú láz tört ki rajta. Kórházba került, ahol 41 fokos testhőmérséklettel feküdt öntudatlan állapotban. Az orvosok már kezdtek lemondani róla, úgy tűnt, a gyermek szinte teljesen „kiég”, amikor az állapota hirtelen jobbra fordult. Nagyjából egy hónappal a különös találkozás után gyógyultan, ám diagnózis nélkül távozhatott.

Ezt követőlen jó ideig semmi rendkívüli nem történt vele, habár néha furcsa, álomszerű gondolatok jutottak eszébe. Végül 1998-ban – amikor a történetét lejegyezték – győződött meg róla, hogy az a bizonyos esemény nem álom volt.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

Egy márciusi éjszaka hajnali óráiban arra ébredt, hogy saját ágya felett lebeg, az arca majdnem a plafont érintette. Visszanézett a mellette fekvő barátnőjére, aki mélyen aludt.

„Ekkor vettem észre azt a két alakot, akik ott fent fogdostak”

- áll Lajos visszaemlékezésében. – Az volt az érzésem, mintha egyiküket már valahonnan ismerném. Ekkor egy hosszú, vékony tárgyat vettek a kezükbe, én pedig hirtelen ordító fájdalmat éreztem a bal lábfejemben, ami annyira szörnyű volt, hogy a könnyem is kicsordult tőle. Majd az érzés a combomra is átterjedt. Ezt követően visszazuhantam az ágyba, majd arra ébredtem, hogy nagyon kiabálok. A mellettem fekvő társam is az ordibálásra kelt fel. Másnap óriási fájdalmat éreztem a jobb lábamban, emellett erős fejfájást és hányingert. Ez körülbelül estére teljesen elmúlt.

A különös beszámoló ezen a ponton véget ér.

Birtók Benjámin

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-foldre-erkezo-idegen-lenyek-keresnek-velunk-a-kapcsolatot-5061493/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában