jegyzet

2021.07.24. 18:16

Építsünk zölden!

Az Otthon rovat cikkeiben több, környezetünkre is pozitívan ható, gazdaságos és energetikai szempontból is példamutató építkezési metódusról, építőanyagról, technikáról számoltunk be az elmúlt időszakban.

Péter Szabolcs

Fontos kiemelni, hogy egyre több állam szentel kiemelt jelentőséget a zöldprogramoknak, akár különböző támogatásokkal is bátorítva az embereket. Mi több, amennyiben környezetkímélően járunk el, nemcsak jót teszünk, de akár gazdaságosabb életet is élhetünk. Számláink megrövidítéséhez azonban kellő beruházási kedv, és kezdetben jelentős anyagi ráfordítás szükséges, az eredmény azonban bőven kárpótol majd minket. Jó alternatíva lehet erre a zöldtető, mely kiváló szigetelési tulajdonsága mellett fák, növények, sőt szezonális gyümölcsök otthonává is válhat, a szalmaház-technológia, mely az egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás, és már városunkban is megtalálható, vagy akár a napelemek, amik a kisebb településeken is egyre gyakrabban előfordulnak. Szinte minden környezetbarát technológia időigényes, az elkészítéstől a felhasználás/beruházás megtérüléséig, ezért legyünk kellő türelemmel, hosszú távon elősegítve ökológiai lábnyomunk csökkentését.

Péter Szabolcs

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában