night light

2021.09.22. 15:39

A csillagos égbolt védelmében ültek össze a szakemberek a Megyeházán

A szeptember 22-23-i nemzetközi konferencián a megyei önkormányzat szakmai gárdája mellett hat ország képviselti magát.

Fotó: hbmo.hu

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat a „NightLight – Regionális politikák javítása a fényszennyezés csökkentése, illetve a csillagos égbolt védelme és ökoturisztikai hasznosítása érdekében” elnevezésű európai uniós projekt keretében a fényszennyezés visszaszorítása és a csillagos égbolt védelme érdekében munkálkodik. Ennek eredményeképpen elkészült a projekt megyénket érintő cselekvési terve, melynek tevékenységei megvalósítás alatt állnak – írja a hbmo.hu.

Fotó: hbmo.hu

A nemzetközi partnerség 2021-ben befejezi az elmúlt öt évben végzett közös munkát, melynek eredményeit a szeptember 22-én kezdődött kétnapos konferencián mutatják be és értékelik a felek. A 7 ország és 9 intézmény közreműködésével megvalósult program zárórendezvénye szeptember 21-én este, a csillagos égboltról szóló fotókiállítással és fogadással kezdődött a Kölcsey Központban, ahol Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke üdvözölte a spanyol, olasz, luxemburgi, holland, szlovén és dán szakembereket. A szerdán kezdődött tanácskozás elején pedig a közös szakmai munka által elért eredmények következtében felmerülő új fejlesztési területek fontosságát hangsúlyozta. Mint mondta, a Night Light együttműködés alapjaiban segítette a megye új turizmusfejlesztési irányának meghatározását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában