szakmai kérdések

2021.10.07. 12:11

Megkezdődött az urológusok kongresszusa Debrecenben

Többek között tisztújítás is az események részét képezi majd.

Az urológiai betegségek diagnosztikájáról, kezeléséről, illetve a legújabb műtéti eljárásokról tartanak tanácskozást október 7-9. között Debrecenben, a Kölcsey Központban. A Magyar Urológus Társaság XXVI. kongresszusán a Debreceni Egyetem több szakembere vesz részt, és számol be szakmai tapasztalatairól.

Fontos bejelentések

Az eseménysorozat megnyitóján Dr. Flaskó Tibor, a Magyar Urológus Társaság elnöke örömét fejezte ki, hogy a kongresszust személyes részvétellel szervezhették meg az elmúlt másfél év történései után. – A pandémia sok mindenre megtanított bennünket: arra, hogy lehet előadásokat és konferenciákat tartani az éterben, ami remek dolog, de a személyes kapcsolatokat nem pótolhatja. A kongresszus egy fontos továbbképző szakmai kurzus, melynek kiemelt témájaként az uroonkológiai témát tudnám megemlíteni annak számos újdonságával, eljárásaival – hangsúlyozta az elnök.

Dr. Szabó Zoltán, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ elnöke felidézte az elmúlt hónapok történéseit – beleértve a klinikai integráció létrejöttét –, illetve a szakmát méltatta. – Büszkén mondhatom, mind az Urológiai Klinika, mind a Kenézy Gyula Campuson jelenleg is működő Urológiai Osztály igen magas színvonalon, európai szinten látja el a feladatát, és ezzel öregbíti a Debreceni Egyetem hírnevét – mondta Dr. Szabó Zoltán, hozzátéve, hogy tervben van a szakma továbbfejlesztése egy nagyobb, strukturáltabb, kétpólusú klinikaként továbbműködtetve a jövőben.

Dr. Tenke Péter, a Szakmai Kollégium Urológiai Tagozat elnöke hangsúlyozta, jó példával szolgáltak a pandémia idején a Covid-fertőzöttek ellátásában, vállvetve dolgozva. A buzdító szavakat követően Dr. Riesz Péter, a Magyar Urológus Társaság főtitkára ismertette a résztvevőkkel a kongresszus menetrendjét, kiemelve, az eseménysorozat végén tisztújításra kerül sor, hiszen három év után leköszön a jelenlegi vezetőség.

PSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában