A biztonságosabb közlekedésért

2022.02.11. 14:33

Folytatódik a padkanyesési munka Debrecenben, ezúttal a Vágóhíd utcán

A forgalomkorlátozással járó munkálatok várhatóan február 14-én, azaz hétfőn kezdődnek.

Forrás: illusztráció / Napló-archív

A 2020-ban indult padkanyesési program egészen újszerű kezdeményezése volt az út menti esztétikusabb környezet kialakítása, valamint a szálló por mennyiségének csökkentése érdekében - írja közleménye elején a debreceni polgármesteri hivatal. E munka keretében az úttest szélén – az útpadkán, járdaszigeteken – felhalmozódott por, illetve szennyeződés összegyűjtésére, a kikerülő anyag elszállítására és finom tereprendezésre kerül sor.

2020-ban összesen mintegy 2700, míg 2021-ben közel 5000 négyzetméternyi felületet tisztítottak meg városszerte a padkanyesés keretében.

Az elmúlt évek pozitív tapasztalatai okán, valamint esztétikai és hatékony szállópor-csökkentő funkciója miatt 2022-ben is folytatja az önkormányzat ezeket a munkálatokat. A megtisztított felületeken füvesítési munkákat is végeznek, mellyel nő a rendezett, esztétikus zöldterületek aránya.
 
Idén elsőként a nagy forgalmat lebonyolító Vágóhíd utca teljes hosszában (a vasúti felüljáróig) mintegy 1860 méter hosszan végeznek gépi és kézi padkanyesési munkákat.  A forgalomkorlátozással járó munkálatok várhatóan 2022. február 14-én – hétfőn – kezdődnek, és az időjárási viszonyok függvényében néhány napot vesznek igénybe.

A debreceni polgármesteri hivatal felhívja a Vágóhíd utcán közlekedő járművezetők figyelmét, hogy ne megszokásból vezessenek, ugyanis a padkanyesési munkálatok ideje alatt ideiglenes forgalomkorlátozásokra számíthatnak! 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában