Megyénkben 122 ezren kapták meg

2022.02.14. 08:14

Rendben halad a 13. havi nyugdíjak kifizetése

Gyurcsány Ferenc és kormánya korábban 2,4 millió nyugdíjastól vette el a juttatást.

Csaknem 2,5 millióan kapták meg a 13. havi nyugdíjukat | Forrás: MW-archív

Orbán Viktor miniszterelnök még 2020-ban jelentette be, hogy a család és a nyugdíjasok védelmét szorgalmazó program keretében négy lépcsőben építik vissza a baloldal által megszüntetett 13. havi nyugdíjat. A teljes, egyhavi juttatást az eredeti tervek szerint négy év alatt, négy részletben folyósították volna a nyugdíjasoknak. Novemberben azonban, a Fidesz XXIX. tisztújító kongresszusán a miniszterelnök világossá tette: a gazdaság kiemelkedő teljesítménye lehetővé teszi, hogy a 13. havi nyugdíjat egy összegben folyósítsák, emellett nyugdíjprémiumot és kiegészítő nyugdíjemelést is fizet az állam. A családokért felelős tárca nélküli miniszter sajtóirodájától megtudtuk:

Hajdú-Bihar megyében már megkezdődött a nyugellátások postai kézbesítése, február 11-én pedig azok is megkapták a 13. havi nyugdíjukat, akik banki átutalással kérték a kifizetést.

A 13. havi nyugdíj a rendes havi nyugellátással együtt érkezett az érintetteknek, ezzel februárban dupla annyi pénzt kaptak a nyugdíjban és nyugdíjszerű ellátásban részesülők. Ilyen például a rokkantsági ellátás, az ideiglenes özvegyi nyugdíj, vagy az árvaellátás – hangsúlyozták. A kormány ezzel visszaadta az időseknek azt az egyhavi nyugdíjat, amit a Gyurcsány–Bajnai-kormány elvett tőlük, és újabb 371 milliárd forinttal támogatta az időseket. Magyarországon csaknem 2,5 millióan kapták meg februárban a nyugdíjuk mellett a 13. havi nyugdíjat is.

Hajdú-Bihar megyében több mint 122 ezren kaptak 13. havi nyugdíjat.

Az extra egyhavi juttatás kifizetését – ahogy a tavaly novemberi nyugdíjprémiumot is – a jó gazdasági teljesítmény teszi lehetővé.

 

HBN 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában