Döntés előtt

2022.10.25. 16:17

Nem tart igényt tovább a Csokonai Színház a Bartók teremre

Megszűnhet az ingyenes használat.

Forrás: Napló-archív

A Bartók terem és kapcsolódó helyiségeinek Csokonai Színház általi ingyenes használata szűnhet meg, ha a közgyűlés igennel szavaz Racsmány Gyulának, a vagyonkezelési osztály vezetőjének előterjesztésére a csütörtöki közgyűlésen. A javaslat szerint a Piac utca 11-15. szám alatt lévő Víg Kamaraszínház a Cívis Ház Zrt., míg a Bartók terem és kiszolgáló helyiségei az önkormányzat tulajdona. Egy 229 négyzetméter területű „egyéb helyiség” megnevezésű hőközpont ingatlan fele-fele arányban a Cívis Ház Zrt.-é és az önkormányzaté. 

A Csokonai Színház 2020. július 1-jétől határozatlan időtartamra ingyenes használatba kapta a Bartók termet és kiszolgálóhelyiségeit a rendeltetésszerű használathoz szükséges berendezési és felszerelési tárgyakkal, 60 napos felmondási idő kikötésével közfeladat (kulturális szolgáltatás) ellátása és az ehhez szükséges infrastruktúra biztosítása céljából azzal, hogy az ingatlanok fenntartásával, karbantartásával kapcsolatos valamennyi kötelezettség és költség a színházat terheli. 

A színház felújítása 2020 októberében elkezdődött, a felújítás idejére a színház a Bartók termet próbateremként, a többi helyiséget pedig iroda, öltöző, raktározás céljára használja, míg a Víg Kamaraszínház területén próbák, előadások zajlanak. Gemza Péter igazgató idén szeptemberben levelében kérte az önkormányzattól az ingyenes használatba adási szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetését, figyelemmel arra, hogy bár a Színház Kossuth utcai épületének felújítása még nem zárult le, viszont a Csokonai Fórum épületébe már beköltöztek, így a Bartók teremre és a kapcsolódó helyiségekre már nincs szüksége az intézménynek. Az ingatlanokat 2022. október 31-én az önkormányzat birtokába vissza kívánják adni. 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában