Közlekedés

2023.03.25. 14:00

Megérte felpörgetni az elzsibbadt kerekeket a debreceni bázison – videóval és fotókkal

Forrás: Molnár Péter

Ismét megtartották a Tavaszi motoros felkészítőt szombaton a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal Közlekedési Hatóságának Műszaki Vizsgálóállomásán.

Az esős délelőtt feltehetőleg sokakat otthonmaradásra bírt, de számos motoros jelen volt, akikről leperegnek holmi vízcseppek, ha nyeregbe pattanhatnak. Nemcsak a közösségi élményért érte meg kimenni a bázisra, a rutinpályán gyakorolhattak, szlalomozhattak a motorosok, emellett más szempontból is jó lehetőségnek bizonyult ellátogatni a kétkerekűekkel.

Az állomáson jelen volt Rácz Róbert, Hajdú-Bihar vármegye főispánja is, aki a Haon érdeklődésére összefoglalta a felkészítő lényegét:

– Amióta a Kormányhivatal létezik, azóta partnerei vagyunk a felkészítő programnak, amely jó pár éve a Bartók Béla úti vizsgabázisunkon zajlik. A célja a motoros társadalom figyelmének a felhívása arra, hogy a biztonságos közlekedésnek van néhány alapvető feltétele. Az egyik legfontosabb ezek közül a megfelelő műszaki állapotú jármű – mondta a főispán. Hozzátette, a felkészítő napján ingyenesen átvizsgálják a motorokat, biztosítva, hogy egy műszaki vizsgán sikeresen átmenjenek a járművek.

– Sokan csak azért jönnek ki, mert ugyan a vizsgájuk megvan, de szeretnék megnézetni mondjuk a féket, vagy csak biztosak akarnak lenni abban, hogy a járművük a szezon kezdetén teljes mértékben alkalmas arra, hogy biztonsággal tudjanak részt venni a közlekedésben – tudatta.

Rácz Róbert helyesnek tartja ezt a fajta felelősségteljes hozzáállást. Mint mondta, a helyes gondolkodás, a szabályok tisztelete és ismerete fontos feltétele a biztonságos közlekedésnek. De ugyanilyen lényegesnek tartja a jó műszaki állapotot, valamint a közlekedésben részt vevők egymás iránti empátiáját és tiszteletét.

Mint megtudtuk, az esős reggel ellenére néhány óra alatt legalább harmincan vizsgáltatták át a motorjaikat. Megérte maradni, hiszen a bázison remek hangulat alakult ki, a motorok szerelmesei megvitatták egymással tapasztalataikat, érdeklődtek mások járműveinek tudásáról, gyengeségeiről. Ráadásul feltűnt egy sokak számára ismerős bukósisak is, erről hamarosan bővebben beszámolunk.

HL

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában