Senki többet?

2023.10.14. 11:30

Csábító áron vár vevőre defibrillátor és fagyasztóláda is a NAV hajdú-bihari árverésén

Ugyanitt gáztűzhely, lószállító teherautó és kotrógép eladó.

Hajnal László

A defibrillátor akár életet is menthetne a megfelelő helyen

Forrás: arveres.nav.gov.hu

Köztudomású, hogy a használt árucikkek – főleg, ha elektronikus termékről van szó – lényegesen olcsóbbak, mint újonnan beszerezve. Aki szeret némi hazárdjátékot játszani a garanciával a jó vétel érdekében, annak a lehető legjobb piactér a Nemzeti Adó- és Vámhivatal árverési portálja lehet. A hatóság weboldalán folyamatosan közzéteszi a felszámolási eljárás alatt álló cégek, adós magánszemélyek tulajdonát képező tárgyakat, lefoglalt árukat. A Hajdú Online pedig rendszeresen csemegézik a NAV hajdú-bihari kínálatából.

Rögtön egy szokatlan árucikkel találkozik a figyelmesen böngésző vásárló: szomorú, ám egy félautomata defibrillátor is szerepel a listán. A jobb sorsra érdemes készüléket egy végrehajtási eljárás alatt álló hajdúszováti sportegyesület tulajdonában volt korábban. 

A hordozható szerkezet jellemzően félmillió forintért szerezhető be, ám most 200 ezerért kalapács alá kerülhet, így a megfelelő helyre kerülve akár életet is menthet.

 Természetesen ahhoz, hogy társadalmi felelősségvállalás címen szolgálatba állítsák, el kell végezni az Országos Mentőszolgálat képzését is.

Víkendházi konyha berendezéséhez ideális

Húszezer forintét hozzájuthatunk egy méretes fagyasztóládához is, amiben bátran tárolhatjuk a kötelező akciók keretében felvásárolt csirkemellet, sajtot vagy sertéscombot. Nem a legmodernebb, nofrostos, digitális kijelzővel ellátott példány, de árát tekintve jó vétel lehet. Ha elromlik, még szekrényként is megéri beruházni rá.

Ha már belejöttünk a konyha csinosításába, érdemes fontolóra venni egy ötezer forintos kezdőáron incselkedő gáztűzhelyet is. Biztonsági gázszeleppel, üvegajtóval, 58 literes sütőtérfogattal rendelkezik. Négy gázrózsája a nagycsaládosok számára is csábító lehet. Utána jártunk, a megközelítőleg nyolcéves modell ára jelenleg 90 ezer forint. A befektetési kockázatot ezúttal nemcsak a meghibásodás veszélye jelenti, hanem az a tervezett rendelet, mely 2026-tól betiltaná a gáztűzhelyek használatát levegőszennyezés miatt.

haon, nav, debrecen
Egy kis tűzhelytisztító újjá varázsolhatja
Forrás: arveres.nav.gov.hu

A konyhai berendezéseknél maradva, némi retró érzés is hozhat lakunkba az a vegyestüzelésű kályha, amely tízezerért gazdára találhat. Az öntöttvas szerkezet lemezborítást is kapott, viszonylag kis helyen elfér, és biztosítja a rugalmasságot, így a bizonytalan időkben bármikor átállhatunk fatüzelésre.

Ajánlatok a vezetés szerelmeseinek

A télre nemcsak a fűtés szempontjából érdemes felkészülni. Remek választás lehet egy mini kotró beszerzése, amelyre biztosan irigykedve fog tekinteni a hólapáttal küzdő szomszédunk. A munkagép természetesen építkezésen is használható, ha épp ez hiányzik a cég profiljából.

A járműveknél maradva, szinte minden alkalommal találhatunk néhány eladósorba került gépkocsit is. Kinek ne érné meg kétmillióért egy alig két éves, narancsbarna Dacia Sandero. Egy erdőspusztai egyesület tulajdona volt ezelőtt. Tökéletes állapotú, csupán néhány kisebb karcolás jelzi a karosszérián a 32 ezer kilométeres életútját. Szervokormányos, klíma, elektromos ablakemelő, légzsák, ABS, és még rádió is van benne.

nav, érverés, hajdú-bihar
Csupán kétmillió ez a szinte vadiúj Dacia
Forrás: arveres.nav.gov.hu

Kicsit régebbi, kicsit drágább, de még mindig kecsegtető a három milliós kezdőáron futó Volkswagen Tiguan, számos extrával, 200 ezer kilométerrel.

haon, nav, árverés, debrecen
Lószállításra ideális választás lehet
Forrás: arveres.nav.gov.hu

Alig másfél millió forintért elvihető egy Mercedes teherautó. Igaz, a lelkesedést lelohaszthatja a több mint nyolcszázezret mutató kilométeróra, illetve a felhasználást is korlátozza az, hogy az emelő hátfalas rakodótér lószállításra van kialakítva.

Hasonló áron egy Renault kisbusz is kapható. A kulcsa nincs meg, így hiába állítja korábbi tulajdonosa, hogy működőképes, sem a felszereltségét, sem a kilométeróra állását, sem a műszaki állapotát nem tudta megállapítani az adóhatóság.

A kínálatban szerepelnek még ruhák, dísztárgyak, egy oklevél-szótár, díszpárna és ipari vágógép is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában