„Sokan vannak, mégsem elegen”

2023.12.18. 11:40

42 millió forintnyi év végi keretből kapnak jutalmat a debreceni önkormányzat szociális dolgozói – fotókkal

A város igyekszik megbecsülni a szociális szférában dolgozó alkalmazottait.

Szakál Adrienn

A debreceni szociális dolgozók jutalmazásáról tartottak sajtótájékoztatót hétfőn

Forrás: Kiss Annamarie

Idén sem zártak könnyű évet az önkormányzati szociális intézményrendszerben dolgozók Debrecenben. A kihívásokhoz ráadásul úgy kellett alkalmazkodniuk, hogy közben ellátottaikat változatlan szakmai színvonalon segíthessék. Ezt Nagy Lajosné, a Városi Szociális Szolgálat intézményvezetője összegezte december 18-án a szervezet Pallagi úti központjában, ahová munkájuk méltatására és év végi jutalmazásuk bejelentésére érkezett Papp László polgármester.

Papp László először arra hívta fel a figyelmet, hogy a városnak nincs olyan területe, melyben ne lenne érzékelhető, hogy az óév milyen sok kihívást és nehézséget hozott.

A szociális intézményeket is érintő energetikai válság nagyban befolyásolta a város költségvetését, Debrecen gazdasági növekedése azonban elegendő mozgásteret adott ahhoz hogy a szükséges területeken beavatkozhassunk

– mutatott rá. Úgy fogalmazott: a szociális terület egy város életében mindig az egyik legfontosabb, és jó szociális rendszer nélkül egy nagyváros nem is tudna működni.

További fejlesztések jönnek

Kiemelte, hogy sokan vannak, mégsem elegen az itt dolgozók, ezért szükség van további szakemberekre, akik a mentálisan, testileg vagy lelkileg sérült emberek támogatását tudják biztosítani. – Az a célunk, hogy lépésről lépésre, a lehetőségekhez mérten olyan jövedelmi viszonyokat érjünk el, melyek hosszú távon jól működő és kiszámítható szociális rendszert tudnak garantálni Debrecenben – jelentette ki. Felidézte, hogy az óévben több lépést is tettek ebbe az irányba, legutóbb például július 1-től a város 120 millió forinttal egészítette ki a szociális költségvetés működési és javadalmazási fejezetét. – A novemberig tervezett javadalmazást továbbvisszük, és szeretnénk, ha jövőre is biztosítani tudnánk azokat a fizetési paramétereket, melyek garantálják, hogy a rendszerben maradnak a kollégák, és újak érkezzenek. A szociális terület infrastrukturális fejlesztéséről is döntött legutóbb a közgyűlés – mondta.

Végül bejelentette:

a Városi Szociális Szolgálat munkatársai – járulékokkal együtt – valamivel több mint 42 millió forintot kapnak az év végi jutalomkeretből, az összeg elosztásáról az intézményvezető dönt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában