Fontos határidők

2024.04.17. 09:46

Fontos tudnivalókat közölt a beiskolázásról a Debreceni Tankerületi Központ

A Debreceni Tankerületi Központ 30 intézményében több mint 1000 gyermek kezdi meg az első osztályt szeptemberben.

Haon.hu

Az oktatási intézmények már készülnek a leendő elsősök fogadására

Forrás: Illusztráció / Napló-archív

A Debreceni Tankerületi Központ által fenntartott általános iskolákba április 18-19-én lehet jelentkezni a 2024/2025-ös tanítási évre – tudatta portálunkkal a fenntartó

Mint írják, az általános iskolai beiratkozás minden leendő elsőst érint, a beiratkozás napján minden szülőnek/törvényes képviselőnek személyesen meg kell jelennie abban a köznevelési intézményben, amelybe 2024 februárjában leadta az „Előzetes jelentkezési lapot” és az „Adatkezelési hozzájáruló nyilatkozatot”. Arra is felhívták a figyelmet, a személyes beiratkozásra mindenkinek magával kell vinnie a beiratkozáshoz szükséges hatósági igazolványokat, dokumentumokat és a nyilatkozatok eredeti példányát is. 

Megjegyezték, a gördülékenyeb adategyeztetés érdekében, el lehet küldeni online is az adatokat előzetesen a KRÉTA rendszeren keresztül, ezen a címen. Az oldalon kényelmesen, akár otthonról lehet megadni a beiratkozáshoz szükséges személyes adatokat, ki lehet jelölni a kiválasztott iskolát, és meg lehet adni minden olyan információt, ami a későbbiekben fontos lehet (étkeztetés, melyik hozzátartozó viheti el a gyermeket az iskolából stb.). 

Azoknak, akiknek újdonság volna az online rendszer használata, útmutatót és videós segítséget is készített a Debreceni Tankerületi Központ.

A beiratkozás napján (április 18-án vagy 19-én) mindenképpen személyesen is meg kell jelenni a szülőknek, törvényes képviselőknek a kiválasztott iskolában, de az előzetes, online ügyintézés a KRÉTA rendszeren keresztül megrövidíti a személyes beiratkozás idejét.

Mint írják, azt, hogy pontosan hány órakor várják a szülőket/törvényes képviselőket az egyes iskolák, az adott intézmény weboldalán lehet megtalálni.

Ha valaki szeretné visszavonni az előzetes jelentkezést (mert például a tanköteles korú gyermek időközben felvételt nyert egy nem állami fenntartású iskolába), akkor kérjük a szülőket, törvényes képviselőket, hogy azt írásban jelezzék – akár e-mailben – a korábban leadott előzetes jelentkezési lapon első helyen megjelölt intézmény felé.

A gyermekek felvételéről az intézmény vezetője április 29-ig dönt. A döntést tartalmazó határozatot ezután küldik ki postai úton.  

Megjegyzik, a beiratkozásról további hasznos információkat a KRÉTA rendszerben olvashat – zárul a közleményük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában