Figyelem!

2024.04.24. 20:03

Fontos lehetőségre emlékeztette Széles Diána a debreceni vendéglátósokat

Egységenként 1 millió forintra lehet pályázni, és csak néhány feltételnek kell megfelelni hozzá.

Haon.hu

Pályázati lehetőség a debreceni vendéglátás résztvevőinek is

Forrás: lllusztráció / Napló-archív

A debreceni vendéglátás számos résztvevője előtt nyitva álló pályázati lehetőségre hívta fel a figyelmet szerdai Facebook-posztjában Széles Diána. Az alpolgármester a kora délután közzétett bejegyzésben rámutatott, a világjárvány, illetve a világgazdasági válság talán a vidéki vendéglátást tépázta meg leginkább, és ez az a terület, ahol a legkisebb a mértéke a korábbi szintre történő visszaállásnak.

„Konzultálva a szektor résztvevőivel, a kormány igyekszik több lépésben, a leghatékonyabb segítséget nyújtani. A vidéki vendéglátóipari vállalkozások fejlesztésének segítésére 13 milliárd forint keretösszeg áll rendelkezésre, pályázni a fejlesztések finanszírozására lehet” – emelte ki Széles Diána, hozzátéve, hogy

az egységenként igényelhető 1 millió forint értékű támogatásra minden, egész évben nyitva tartó vendéglátóhely pályázhat, feltétel legalább egy lezárt üzleti év, és regisztráció a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba (NTAK).

A jelentkezést elektronikusan, az NTAK online rendszeréből lehet elindítani.

„Kedves debreceni vendéglátósok! Arra biztatom Önöket, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel és pályázzanak minél többen!” – buzdított a jelentkezésre az alpolgármester.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában