Itt a nyár!

2024.05.29. 13:00

Megvan, mikor nyit a debreceni strand!

Napokon belül már csobbanhatunk a Nagyerdőn is. Május 31-én, pénteken nyit a debreceni Aquaticum Strand, ahol idén minden eddiginél több látogatóra számítanak.

Nagy Emese

Péntektől már használhatók a debreceni strand medencéi

Forrás: Napló-archív

Arról, mire számíthatunk az idei szezonban, illetve a turisztika terén milyen eredményeket ért el tavaly Debrecen, szerdán tartottak sajtótájékoztatót a nagyerdei Aquaticum Strandon. Papp László polgármester úgy fogalmazott, méltán lehetünk büszkék arra, amit magunk körül látunk, mert olyan fürdőkomplexum jött létre az elmúlt ciklusban a cívisvárosban, amely nemcsak Magyarországon, hanem nemzetközi szinten is nagyon komoly sikereket aratott. Rámutatott, 2020-ban nyitotta meg kaput az új strandfürdő, amikor olyan időszakot éltünk, hogy a turizmus, a közösségi programok a legkevésbé voltak kivitelezhetőek, hiszen a koronavírus-járvány közbeszólt. Mindezek ellenére mégis sikeres éveket tudhat maga mögött a debreceni strandfürdő, Magyarország legvagányabb strandja, amelyik évről évre temérdek látogatót vonzott.

Május 31-én nyit a debreceni Aquaticum Strand. A részletekről sajtótájékoztatón számolt be Papp László polgármester
Május 31-én nyit a debreceni Aquaticum Strand. A részletekről sajtótájékoztatón számolt be Papp László polgármester
Forrás: Molnár Péter

Mikor nyit a debreceni Aquaticum Strand?

Tavaly csaknem 200 ezer látogatója volt a strandnak, a vendégek több mint 70 százaléka debreceni. Az elmúlt szezonban a külföldi vendégek aránya a korábbinál jelentősen magasabb, 12,5 százalék körüli volt, a különbözetet pedig a nem debreceni, hanem az ország különböző területeiről érkezők jelentik. Idén tavasszal az Aquaticum Mediterrán Élményfürdő is csatlakozott a Debrecen Városkártya elfogadóhelyeinek sorához, és ezzel már minden fürdőegység kedvezményes belépést kínál a város lakóinak.

Szeretném kiemelni, a strand elsők között csatlakozott a városkártya programhoz. A strandfürdő a 21. század korszellemének és színvonalának megfelelően fogadja a strandolni vágyókat. Idén több felújítást, korszerűsítést végeztünk el a szezonindítás előtt; a komfortfokozat szempontjából van jelentősége például annak, hogy új napvitorlák kerültek fel a csúszdák feletti részre – fogalmazott Papp László, megjegyezve:

 a debreceni Aquaticum Strand május 31-én nyitja meg kapuit.

Hozzátette: az elmúlt években hagyománnyá vált, hogy a végzős diákok birtokba veszik egy napra a strandot, idén július tizedikén kapják meg azt.
Továbbá a polgármester leszögezte, a Debrecen Városkártya tulajdonosai eddig 13-15 százalék körüli kedvezménnyel tudtak élni a strandfürdő igénybevételénél, ami ebben az évben 20-22 százalékos szintre ugrik. – Ha bérletet váltanak, akkor ez a kedvezmény akár a 30 százalékot is elérheti – jegyezte meg.

Papp László megköszönte a BT csapatának azt az ajándékot, amelyet az idei szezon nyitása alkalmából ajánlottak fel az Aquaticum és látogatói számára. Jóvoltukból egy újabb teqballasztallal gyarapodnak a szórakozási, mozgási lehetőségek a strandon. A cég, az egyik legrégebbi üzleti szolgáltatóközpontja Debrecennek, mindig is fontosnak tartotta a város intézményeivel való szoros együttműködést és a közösség támogatását. 

Május 31-én nyit a debreceni Aquaticum Strand.
Rendkívül sikeres éveket tudhat maga mögött a nagyerdei Aquaticum Strand
Forrás: Molnár Péter

Debrecen turisztikai értelemben is szárnyal

Papp László kijelentette, maga a strand a város egészének, turisztikai értékének egyik nagyon fontos eleme, ami minden bizonnyal hozzájárult ahhoz, hogy a 2023-as esztendő turizmus szempontjából rekordév lett. 

Több mint 577 ezer vendégéjszakét töltöttek Debrecenben az idelátogatók, ami azt jelenti, a város szállodai kihasználtsága jócskán meghaladja a 2019-es csúcsévet. 2024 első negyedévében a vendégéjszakák száma 23 százalékkal, a vendégek száma 17 százalékkal emelkedett. A belföldi vendégéjszakák 22 százalékkal bővültek, míg a külföldi vendégéj 24 százalékkal nőtt a 2023-as év ugyanezen időszakához képest

– hangsúlyozta. Majd aláhúzta: Debrecenben turisztikai értelemben is szárnyal!
Fazekas Lajos, az Aquaticum Debrecen Kft. ügyvezetője kiemelte, ez már az ötödik szezonja lesz az debreceni strandfürdőnek, már kisebb „ráncfelvarrásokat” kell csinálni egy új objektumon is. 

Május 31-én nyit a debreceni Aquaticum Strand.
Fazekas Lajos, az Aquaticum Debrecen Kft.
Forrás: Molnár Péter

Erre most nagy figyelmet fordítottunk, továbbá kisebb szolgáltatásokkal bővítettük a repertoárunkat, amiből kiemelném egyrészt azt, hogy egy professzionális animációs csapattal készülünk, ami minden hétvégén itt lesz velünk, hogy a gyerekeket szórakoztassa. Továbbá lesznek tematikus hétvégék, amikor óriás mesefigurák, játékok fognak megjelenni, vagy épp a sporté lesz a főszerep

 – mondta. A másik legfontosabb szolgáltatásbővítés a Sunday Chill elnevezésű rendezvény, amely minden vasárnap délután fél háromkor kezdődik majd és zárásig, fél nyolcig tart. 

Az ügyvezető igazgató a jegyárakról szólva elmondta, hogy igyekeztek olyan konstrukciókat kialakítani, amelyek az infláció alatti mértékű jegyáremelést eredményeztek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában