Elismerés

2024.05.13. 16:30

Újabb díjat nyert a debreceni Klinikai Központ

Az Egészségfejlesztő Korház Díját Mátraházán vehették át.

Haon.hu

Legutóbb a családbarátságáért, most pedig az egészségügyi dolgozók és a lakosság egészségtudatosságának erősítését szolgáló programjaiért ismerték el a Debreceni Egyetem Klinikai Központját. Az unideb.hu ismertette, a Magyar Kórházszövetség Egészségfejlesztő Kórház Díját a Klinikai Központ vezetősége nevében Balatoni Ildikó koordinációs alelnök vette át a szövetség kongresszusán.

Az Egészségfejlesztő Kórház Díjjal azokat az egészségügyi intézményeket ismerik el, amelyek a legjelentősebb eredményeket érték el a munkahelyi egészségfejlesztés, a dolgozók egészségét támogató kórházi környezet kialakítása, valamint a lakossági egészség-edukáció terén. A díjat az Országos Intézet/Centrumkórház kategóriában a Debreceni Egyetem Klinikai Központ nyerte el. 

A dolgozókra is gondolnak

Az intézmény pályázatában kiemelték, hogy az egészségügyi dolgozók kiégésének megelőzése érdekében a Klinikai Központ Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézete rendszeres tréningeket és képzéseket tart. Emellett tanácsadásokat, klubfoglalkozásokat szervez a krónikus betegségben szenvedő lakosok és dolgozók számára. Közreműködésükkel hetente két alkalommal szívbarát tematikus sétát rendeznek a Nagyerdőn, elősegítve a szív-érrendszeri betegek életminőségének javítását. 

A Klinikai Központ munkatársai aktívan részt vesznek a Debreceni Egyetem Dolgozói mozgásprogramjában. 

debrecen-debreceni egyetem-klinika-díj-elismeres
A legjelentősebb eredményeket elérő intézményeket ismerik el ezzel a díjjal
Forrás: unideb.hu

Az intézmény folyamatosan törekszik arra, hogy egészségfejlesztési üzeneteit minél szélesebb körben megossza.

 A szervezeti egységek számos betegklubot működtetnek, melyekről az érdeklődők a honlapon részletesen olvashatnak. A Klinikai Központ a helyi médiában rendszeresen jelentet meg egészségfejlesztési, egészségvédelmi témákban aktuális információkat, ezen túlmenően évi két alkalommal adja ki az Egészségközpont Magazint, mely betegségmegelőzéssel kapcsolatos kérdéseket is feldolgoz.  

Az Egészségfejlesztő Kórház Díj pályázatára 39 intézmény regisztrált, a nyertesek Mátraházán, a Magyar Kórházszövetség konferenciáján vehették át az elismerést. A Klinikai Központot Balatoni Ildikó koordinációs alelnök képviselte a rendezvényen. A díj célja, hogy hozzájáruljon az egészségügyi dolgozók fizikai és lelki egészségének, illetve egészségtudatos magatartásának erősítéséhez, ami az egyik legfontosabb előfeltétele a kiváló betegellátásnak, és amely jó példát mutat a lakosság számára, ezzel is támogatva az intézmények prevenciós tevékenységét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában