Közérdekű

2024.05.09. 15:35

Forgalomkorlátozásra is számíthatunk péntek délután Debrecenben

Tradicionális rendezvényükkel, a Sárgulással búcsúznak a Debreceni Egyetemtől a Böszörményi úti campus két karának hallgatói.

Haon.hu

Pénteken 9 órától kezdődik az egyetemi sárgulás fogatos, hintós felvonulása

Forrás: Illusztráció / Napló-archív

Ebben az évben immár 50. alkalommal szervezi meg a hallgatói közösség a nagy múltú rendezvényt, amelynek leglátványosabb eseménye a sárgulási felvonulás – közölte portálunkkal a Debreceni Egyetem. Mint írják, idén május 10-én, pénteken is fogatokon, hintókon vonulnak végig a végzősök a városon. 

A közlekedőknek ideiglenes forgalomkorlátozásra kell számítaniuk aznap 9 órától előláthatólag 16 óráig a felvonulás útvonalán és annak állomásain – olvasható a police.hu közleményében.

A sárgulási menet 9 órakor indul a Böszörményi úti campusról, majd a Kossuth tér érintésével várhatóan 11-12 óra között érkezik az Egyetem térre, a Debreceni Egyetem Főépülete elé, ahol a hallgatók tánccal és csikós bemutatóval búcsúznak az intézménytől.

A sárgulók felvonulásának útvonala

Debreceni Egyetem Böszörményi úti campus – Akadémia utca – Böszörményi út – Mester utca – Bethlen utca – Déri tér – Múzeum utca – Déri tér – Perényi utca – Füvészkert utca – Hunyadi János utca – Mester utca – Böszörményi út – Akadémia utca – Debreceni Egyetem Böszörményi úti campus.

2024. május 10-én 9 órától előreláthatólag 16 óráig a Déri téren, a múzeum előtti útszakaszon a parkolás is korlátozva lesz.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában