Környezetvédelem

2024.05.03. 17:11

Összefogással tisztult meg a debreceni Létai út – fotókkal

A környezettudatosság jegyében szervezett közösségi hulladékgyűjtést a Létai út területén önkéntesekkel karöltve a város vezetősége. A szemétszedéssel példát mutattak a környéken élőknek is.

Balogh Efraim

Megtisztult a Létai út Debrecen vezetősége és a helyi önkéntesek összefogásának köszönhetően

Forrás: Molnár Péter

Közösségi hulladékgyűjtés zajlott az önkormányzat szervezésében péntek délután a Létai úton, mely ennek köszönhetően megtisztult, a jövőben pedig komoly beruházások tanúi lehetnek majd a keleti városrészben élők. Debrecen vezetősége a tisztítási munkálatokat megelőzően tájékoztatta a sajtót a fejlesztések részleteiről a közösségi szemétszedés helyszínén.

Megtisztult a Létai út, közösségi hulladékgyűjtés, környezettudatosság, Debrecen, Haon, szemétszedés
Többek között Papp László polgármester (elöl) és Dankuné Nagy Gyöngyi is csatlakozott a szemétszedéshez
Forrás:  Molnár Péter

Hamarosan megújul többek között az útburkolat is a Létai úton

Papp László polgármester rávilágított, hogy a keleti városrész jelentős fejlődés előtt áll a jövőre előre tekintve: a következő, nagymértékű közlekedési és infrastruktúra-fejlesztés a Létai útra fog vonatkozni. 

Nemcsak az útburkolat, hanem a csapadékvíz-elvezető rendszer is megújul majd, illetve az út szélességétől függően kerékpársávokat is terveznek kialakítani. Kiemelte, hogy az említett városrészt nagymértékű vizes és közlekedési infrastruktúra-fejlesztés érinti majd a következő ciklusban, ugyanis elindult egy olyan tervezési eljárás, mely lényege, hogy elhelyezzenek egy 18 km hosszú ivóvíz-gerincvezetéket, illetve egy több mint 30 km hosszú szennyvízcsatorna-főgyűjtőt.

Készül a keleti elkerülő nyomvonalterve, ennek előkészítése zajlik jelenleg az Építési és Közlekedési Minisztérium megrendelésére. Emellett 2025-re lezárul a tervezése a belső közlekedési folyosóknak, ennek köszönhetően pedig majd nyílnak olyan utak, melyek a 4-es főutat a 471-essel, a 48-assal, majd a Diószegi út irányába összeköti. Bár jelenleg a Létai úton közlekedők csak egy módon tudnak csatlakozni a 48-as főútra, azonban a fejlesztés több alternatív megoldást is kínál majd, így a reggeli és délutáni csúcsforgalom jelentős mértékben csökkenni fog.

Megtisztult a Létai út, közösségi hulladékgyűjtés, környezettudatosság, Debrecen, Haon
Kovács István önkormányzati képviselőjelölt (balról), Dankuné Nagy Gyöngyi önkormányzati képviselőjelölt és Papp László polgármester is részt vettek a Létai út megtisztításában

A szemétszedéssel jó példát akarnak állítani

Dankuné Nagy Gyöngyi önkormányzati képviselőjelölt elmondta, hogy nagyon sok önkéntes jelentkezett a Létai út megtisztítására.

Reméljük, hogy minden itt lakónak figyelmeztetés ez lesz, hogy ne dobálják el a hulladékot

– nyomatékosította. Megjegyezte: nagyon jó közösség él a Létai úton.

Kovács István önkormányzati képviselőjelölt hangsúlyozta, hogy az utcák megtisztításával járó példamutatás okán kezdeményezték a helyiekkel való összefogást. Elmondta: bízik benne, hogy a PET-palackok és az alumínium dobozok összegyűjtése építő jelleggel fog hatni azokra, akik eddig nem figyeltek oda a környezettudatosságra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában