Remek kezdeményezés

2024.06.04. 16:10

Áloméj volt a debreceni állatkertben

A világméretű kezdeményezésben több száz állatkert vesz részt évente. Az áloméj egy különleges programot biztosít a hátrányos helyzetű vendégeknek.

Haon.hu

A debreceni állatkert ismét csatlakozott az „Áloméj az Állatkertben” kezdeményezéshez

Forrás: Zoo Debrecen

Tavalyi hagyományát folytatva a Zoo Debrecen ismét csatlakozott a Rotterdami Állatkert által 1996-ban életre hívott Áloméj az Állatkertben (Dreamnight at the Zoo) elnevezésű, ma már világméretű kezdeményezéshez, amelynek keretében évente mintegy 300 állatkert lát vendégül hátrányos helyzetű, illetve krónikus betegségben vagy fogyatékosságban érintett családokat egy csak nekik szóló különleges esti programon – tudatta portálunkkal a Zoo Debrecen közleményében.

Az Áloméj mintegy 200 főt várt különleges programokkal
Az Áloméj mintegy 200 főt várt különleges programokkal
Forrás: Zoo Debrecen

Június 3-án, 16:30 és 21 óra között a park autizmusban érintett családokat – összesen mintegy 200 főt – fogadott díjmentes belépéssel, illetve partnerei közreműködésével gazdag kiegészítő programmal és szeretetvendégséggel.

Az áloméj számos programot biztosított

A résztvevők kis létszámú csoportokban tartott szakvezetésen és látványetetéseken ismerkedhettek meg öt kontinens élővilágával, emellett gitáros gyermekfoglalkoztató, bohóc- és bűvészshow, kisvasutazás, kézműveskedés és csillámtetoválás is várta őket. A Debreceni Egyetem Katasztrófaorvosi és Karitatív Koordinációs Központ díjmentes általános egészségügyi vizsgálatra biztosított számukra lehetőséget.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában