Önkormányzat

2024.06.27. 13:03

Huszonkét út kaphat szilárd burkolatot Berettyóújfaluban – mutatjuk a listát!

Több napirendi pontot is tárgyalt legutóbbi ülésén a város képviselő-testülete. Berettyóújfalu önkormányzata összesen 22 utca fejlesztését indíthatja el a közeljövőben. Többek között erről, illetve új belvárosi parkolók kialakításáról is döntött a grémium.

Bekecs Sándor

Útfejlesztésekhez kapcsolódó előterjesztést is tárgyalt Berettyóújfalu képviselő-testülete

Forrás: Illusztráció / Napló-archív

Soron következő képviselő-testületi ülését tartotta Berettyóújfalu önkormányzata június 27-én. A közalapítványok beszámolóinak elfogadása, közszolgáltatási szerződések megkötése és vagyonkezelési szerződések módosítása mellett döntés született 22 utca szilárd burkolattal való ellátásról, illetve több parkoló kialakításáról is.

Berettyóújfalu, önkormányzat, útfejlesztés
Berettyóújfalu belvárosi parkolóit érintő döntést is hoztak a képviselők
Forrás:  Illusztráció / Napló-archív

A polgármesteri jelentés elfogadását követően a Berettyóújfalu Városért Közalapítvány, a Berettyóújfalu Város Sportjáért Közalapítvány, az Önfenntartás Közalapítvány és a Bihari Múzeumért Alapítvány tavalyi évre vonatkozó beszámolóit tárgyalták és fogadták el a képviselők. A Platinum Hajdú-Bihar Vármegyei Temetkezési Vállalat beszámolójához kapcsolódó előterjesztés tárgyalása során elhangzott, a Csendes Temető kerítésének kialakításához szükséges alapanyagok rendelkezésre állnak, a városgazdálkodás munkatársai várhatóan a következő hetekben megkezdik a munkálatokat. Az önkormányzat továbbra is kéri a berettyóújfaluiakat, hogy a lakossági hulladékot ne a temető gyűjtőiben helyezzék el.

A fentieken túl a képviselők elfogadták a Herpály Vagyonkezelő Kft-vel kötött vagyonkezelési szerződés módosítását, a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatási szerződés további két évvel történő megkötését a jelenlegi szolgáltatóval. Az ülésen az is kiderült, az önkormányzati ciklus végéig már csak egy rendes ülést tervez a berettyóújfalui testület szeptember 19-én.

Huszonkettő utca kaphat szilárd burkolatot

Belterületi útfejlesztések kivitelezésére ír ki közbeszerzési eljárást a város. A tervek szerint szilárd burkolatot kapna a Batthyány, Bessenyei, Csíkász, Kinizsi, Török Bálint, Egressy Béni, Tinódi, Sport, Báthory, Eötvös-Nagy Sándor, Akácos, Belső major, Szabó Pál és a Ladik utcák; továbbá a Nagyváradi, Malom, Benczúr Gyula, Balassi Bálint, Bethlen Gábor, Jászai Mari, Szemere és a Lenkei utcák.

Egy másik közbeszerzési eljárásnak pedig az eredményét tárgyalták a képviselők. Mintegy 550 millió forint uniós támogatást fordíthat a berettyóújfalui önkormányzat parkolók kialakítására. A kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárásra összesen hat ajánlat érkezett, a legkedvezőbbeket egy helyi székhelyű cég adta.

Berettyóújfalu, önkormányzat, útfejlesztés
Muraközi István polgármester korábban a Hajdú Online-nak elmondta, a város 60 kilométeres úthálózatából 27 kilométer még nem aszfaltozott
Forrás:  Illusztráció / Napló-archív

Újabb parkolókat alakítanak ki Berettyóújfalu központjában  

Mindezek eredményeként a következő időszakban elindulhat a fejlesztés; a Bajcsy-Zsilinszky utcán, a Nadányi Zoltán Művelődési Ház melletti beépítetlen területen 42 darab térkő burkolatú parkoló alakítanak ki és 5 darab 4 állásos kerékpártárolót helyeznek ki. A polgármesteri hivatal mögötti parkolót további 12 férőhellyel és kerékpártárolókkal bővítik. A Dózsa György utcán pedig térrendezés a feladata a kivitelezőnek, amely magában foglal többek között 740 négyzetméter térkőburkolatépítést, valamint kerékpártárolók, utcabútorok és hulladékgyűjtők kihelyezését.

Berettyóújfalu, önkormányzat, útfejlesztés
A polgármesteri hivatal mögötti parkolót is bővítik
Forrás:  Illusztráció / Napló-archív

A munkálatok összértéke meghaladja a nettó 159 millió forintot. A kivitelezés során valamennyi területen rendezik a zöldterületet, fákat, cserjéket ültetnek, ahol szükséges felújítják az aszfaltutat, rendezik a csapadékvíz-elvezetést, bővítik a közvilágítási rendszert.  

Mindezek mellett Dr. Barany Silvia Iolanda gyermekorvos várandóssága miatti tartós távolléte idejére június 17-től visszavonásig Dr. Hodosi Julianna és Dr. Varga-Csizmadia Enikő látják el a körzet házi gyermekorvosi feladatait. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában