Továbbtanulás

2024.06.26. 18:32

Még lehet módosítani a továbbtanulási sorrendet, azt is megmutatjuk mire érdemes figyelni

A Debreceni Egyetem hasznos tanácsokat adott a továbbtanulással kapcsolatosan a leendő egyetemistáknak.

Haon.hu

A felvételizőknek július 10-ig, szerdáig van lehetőségük arra, hogy módosítsák a jelentkezési lapon megjelölt felsőoktatási intézmények sorrendjét a 2024. évi általános felvételi eljárásban. A felvételi során mindenki csak egy helyre vehető fel, ezért érdemes a döntés előtt alaposan megfontolni, melyik intézmény, mely képzését jelölik meg a jelentkezők az első helyen – olvasható az unideb.hu-n.

A felvételizőknek július 10-ig van lehetőségük módosításra
A felvételizőknek július 10-ig van lehetőségük módosításra
Forrás: unideb.hu

Néhány hét és véget ér az idei általános felvételi eljárás, az utolsó hetekben még egy alkalommal a leendő elsőéves egyetemisták változtathatnak az intézményi sorrenden

A hiányzó dokumentumaikat is pótolhatják, melyek a felvételi pontok számításakor figyelembe vehetők. Az ezzel kapcsolatos előírásokat, határidőket a felvi.hu oldalon is megtalálják a jelentkezők.

Aki a Debreceni Egyetem hallgatóbarát és számos kényelmi szolgáltatást nyújtó közegében, mindemellett kimagasló szakmai színvonalon kínált képzéseinek valamelyikén szeretné felsőfokú tanulmányait folytatni, azoknak azt ajánljuk, hogy a sorrend módosításakor a Debreceni Egyetemet jelöljék meg az első helyen

A hiányzó dokumentumok pótlására szintén július 10-ig van lehetőség. A dokumentumokat a jelentkezőknek az e-felvételi rendszerébe kell feltölteniük, ez az intézményi pontok meghatározása, valamint a pontszámítás miatt mindenképpen szükséges. A Debreceni Egyetem számára nagyon fontos, hogy minél többen gondolják úgy, itt akarnak továbbtanulni és ennek érdekében az első helyen jelölik meg az intézményt – fogalmazott Pósánné Rácz Annamária, a Debreceni Egyetem oktatási főigazgatója.

Még van lehetőség módosításra, de érdemes jól átgondolni

Nagyon lényeges, hogy csupán egyszer lehet változtatni a megjelölt szakok sorrendjén. A felvételi eljárásban minden jelentkező csak egy helyre vehető fel, ezért is érdemes az első helyen azt az intézményt, szakot feltüntetni, ahol egyrészt a továbbtanulását tervezi a jelentkező, másrészt az előzetes pontszámkalkulációk szerint a legnagyobb esélye van arra, hogy felvegyék. A felvételiző a jelentkezéseinek sorrendjében szereplő első olyan szakra kerülhet be, ahol a felvételi összpontszáma eléri vagy meghaladja az ott megállapított ponthatárt. 

Az ügyintézés során július 10-ig még feltölthetők a jelentkezési határidőt követően szerzett dokumentumok, visszavonható egy-egy vagy az összes jelentkezési hely. Aki az eljárás évében szerez külföldi érettségi bizonyítványt vagy felsőfokú oklevelet, az július 16-ig tölthet fel dokumentumot az e-felvételibe.

Minden jelentkező a felvi.hu elektronikus felületen folyamatosan nyomon követheti az ügyintézési időszakban benyújtott kérelmek és feltöltött dokumentumok feldolgozottságát, annak eredményét, ellenőrizheti a központi nyilvántartásokból átvett információkat és adatokat, letöltheti az Oktatási Hivatal által küldött hivatalos értesítéseket, határozatokat, hiánypótló végzéseket. Fontos, hogy rendszeresen figyelemmel kövessék a felvételizők az oldalt, illetve a megadott e-mail címüket, hiszen így értesülhetnek arról, ha valamilyen hiánypótlással kapcsolatban jelzést kapnak.

Az általános felvételi eljárásban a ponthatárokat várhatóan július 24-én, szerdán hozzák majd nyilvánosságra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában