Fejlesztés

2024.06.04. 17:05

Nocsak, mi készül a debreceni reptéren? – fotókkal, videóval

Leghamarabb július végére, legkésőbb augusztus elejére fejeződhetnek be a cívisvárosi reptéren március óta zajló munkálatok. A Debreceni Nemzetközi Repülőtér terminálépületét ugyanis átalakítják, ennek célja pedig, hogy növeljék az utasok komfortérzetét.

Balogh Efraim

A növekvő utasszámok miatt szükség van a bővítésre

Forrás: Molnár Péter

Június első keddi napja nem csak a tíz darab új, csuklós autóbusz átadása miatt volt jelentős a Debreceni Nemzetközi Repülőtér szempontjából. Idén márciusban indultak el terminálépület átépítési munkálatai, melynek részleteiről Papp László polgármester számolt be a bejárás során.

A repülőtéren folyó munkálatokról kedden számoltak be
A repülőtéren folyó munkálatokról kedden számoltak be
Forrás: Molnár Péter

– Nagyjából 35 százalékos készültségi fokozaton állnak a munkálatok, és július végére-augusztus elejére végeznek majd a kivitelezők – számolt be a beruházás fázisáról Papp László. Majd rávilágított a projekt céljára: a Debreceni Nemzetközi Repülőtér bővítése egy olyan területtel, melynek köszönhetően komfortosabbá válik az újra növekvő utasforgalom.

Biztonságosabb lesz a Debreceni Nemzetközi Repülőtér

– Az elmúlt évben az utasbiztonsági rendszer jelentős fejlődésen ment keresztül: a kapacitása és a technikai színvonala is lényegesen magasabb lett – emelte ki a polgármester. Rámutatott, hogy a terminál 300 négyzetméternyi területtel egészül ki, ez korábban egy használaton kívüli átrium volt az épületen belül. A jövőben azt a célt fogja szolgálni, hogy az utasbiztonsági berendezések hosszabb sorokat tudjanak majd kialakítani, melyek az utasok gyorsabb áteresztését és hatékonyabb átvizsgálását fogják lehetővé tenni.

Az épületet is bejárták, a játszóháznál is megálltak
Az épületet is bejárták, a játszóháznál is megálltak
Forrás: Molnár Péter

Apropó, áteresztés: Papp László elmondása szerint vannak olyan úgynevezett „nyaktagok”, amelyek már lehetővé teszik az utazók átengedését, de teljes egészében majd csak a feljebb említett időpontban fejezik be a munkálatokat. Megjegyezte, a kivitelezők úgy végzik az átalakításokat, hogy a repülőtér forgalmában és az utasáramlásban ne okozzanak fennakadást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában