Szúnyoggyérítés

2024.06.30. 13:14

Szúnyogmentes időszakra készülhetnek az egyeki lakosok

Haon.hu

Megcsípik a szúnyogokat az egyeki éjszakában

Forrás: Illusztráció / MW-archív

Szúnyoggyérítés lesz Egyeken – olvasható a község Facebook-oldalán. A kezelés időpontjának július 5. (csütörtök) napnyugta utáni óráit tűzte ki célul az önkormányzat, rossz idő esetén július 6-7.-ra csúszhat át a művelet. Mint írják, az alkalmazandó anyga Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtószer vagy koncentrátum lesz, ami 0,6 l/hektár mennyiségben kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra és emberre nem veszélyes, hatóanyaga pedig néhány óra alatt lebomlik. 

Felhívják a figyelmet, hogy a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat a kezelés napján ajánlott összegyűjteni vagy letakarni, illetve a kezelés idejére, valamint az azt követő órában zárva tartani az ablakokat és ajtókat. Hozzáteszik, a kezelt területen termő zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni, a kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni pedig tilos. 

Mint a posztban olvasható, a szúnyoglárvák akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szabadban, fedetlenül tárolt edényekben, illetve az egyéb tárgyakban megülő esővízben. Javasolják a szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként az ingatlantulajdonosoknak, hogy szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körül felgyülemlett vizet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában