Látogatás

2024.06.29. 20:57

Tanulmányút volt Hajdú-Biharban

Haon.hu

Egy fotó erejéig összeálltak a résztvevők

Forrás: Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság több napos tanulmányúton fogadta Alin Moș igazgató urat és az Erdélyi-szigethegység – más néven Nyugati-szigethegység – Natúrpark (Parcul Natural Apuseni, www.parcapuseni.ro) munkatársait a Hortobágyi Nemzeti Parkban és a Bihari-sík Tájegységben – osztották meg közösségi oldalukon.

Jóllehet nagyon eltérő élőhelytípusokon végezzük természetvédelmi kezelési-fenntartási tevékenységeinket, munkánk során sok hasonló feladattal szembesülünk. Mindkét szervezet által kezelt védett területek fenntartásának egyik kulcsfontosságú eszköze a külterjes legeltetés őshonos háziállatfajokkal; de a természetvédelmi őrszolgálati feladatok ellátását érintően is sokrétű gyakorlati tapasztalatcserére adott alkalmat kollégáink látogatása. Bemutattuk a HNPI természetvédelmi őrszolgálata által végzett biotikai adatgyűjtés, monitorozás módszereit és a nemzeti park területén megvalósított tájléptékű élőhelyrehabilitációs beavatkozások eredményeit – áll a bejegyzésben

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában