Helyi közélet

2024.07.05. 18:02

Mérgezés történhetett az álmosdi horgásztavon

A halőr felfüggesztette a horgászati tevékenységet a horgásztó teljes területén. Nyomravezetői díjat ajánlott fel az álmosdi önkormányzat.

Haon.hu

Három héttel ezelőtti halpusztulás is volt az álmosdi horgásztavon

Forrás: Illusztráció / MW-archív

– A horgásztó területén valószínűsíthetően valamilyen formátumú mérgezés történt – olvasható az álmosdi önkormányzat közösségi oldalán. Mint azt a július 4-i bejegyzésben írják, miután hivatásos halőr megtette a szükséges intézkedéseket, felfüggesztette a horgászati tevékenységet a horgásztó teljes területén. Úgy vélik, nem kizárható az idegenkezűség történt ebben az esetben és a három héttel ezelőtti halpusztulás ügyében sem. Felszólítják a lakosokat, hogy további elrendelésig a horgásztó egész területén tilos horgász tevékenységet folytatni. Az önkormányzat megtette a feljelentést, a nyomozás pedig folyamatban van. 

álmosdi horgásztó, mérgezés, halpusztulás
Három héttel ezelőtti halpusztulás is volt az álmosdi horgásztavon
Forrás: Illusztráció / MW-archív

Nyomravezetői díjat ajánlott fel az álmosdi önkormányzat

Álmosd önkormányzata – teljes titoktartás mellett – 250 ezer forint nyomravezetői díjat ajánl fel annak, aki a nyomozás előmenetelét tudja segíteni érdemleges információval, mely nyomán el tudják fogni a tetteseket.

Hangsúlyozzák, amennyiben rendelkezik valaki érdemleges információval, a hivatásos halőr részére lehet eljuttatni, aki teljes diszkrécióval fogja kezelni a bejelentéseket. A hivatásos halőr telefonszáma: 06-20-263-4753

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában