Programajánló

2024.07.15. 21:33

Kelttészta-versennyel egybekötött aratónapot tartanak Hajdúviden

Haon.hu

Kis kaszás kézi aratásra is invitálják az érdeklődőket a hajdúvidi aratónap szervezői

Forrás: MW-archív

 Július 20-án, szombaton rendezik meg az Aratónap és kelttészta-fesztivál nevet viselő eseményt a hajdúvidi sportpályán – olvasható Hajdúböszörmény közösségi oldalán. Ami a programot illeti, reggel 8-kor lesz a gyülekező, majd azután nyílik lehetőség a helyszínen nevezni a kelttészta-versenyre, egészen 11 óráig. Többek között búzaföldön történő, kis kaszás kézi aratásra is invitálják az érdeklődőket, a társaságot egyébként a Hajdú Bokréta Hagyományőrző Egyesület fogja kísérni az út során, akik aratónótákat énekelnek majd. Az eseményen emellett bemutatják, hogyan készül az aratókoszorú, ahogy azt is ismertetik majd a szervezők, hogy milyen volt régen cséplőgép. Ha menet közben valaki azon gondolkozna, hol és mit fog ebédelni, ne aggódjon, az aratógulyást délben melegen fogják tálalni, utána pedig kihirdetik a kelttészta-verseny győztesét.

Felhívják a szervezők a figyelmet, hogy további információkért, illetve a nevezéssel kapcsolatban Szilágyiné Andreánál kell érdeklődni a 06-30-619-4441-es telefonszámon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában