Helyi közélet

2024.07.03. 11:32

Száz lakás, vendéglátóhelyek, benzinkút is épülhet Debrecenben

Ingatlanfejlesztési projekt is a debreceni közgyűlés elé került a múlt héten. Komoly beruházás készülődik: lakások és benzinkút a Faraktár utcán.

BDR Média

Környezeti vizsgálati eljárás nem indokolt, ezáltal rövidülhet a helyi építési szabályzat módosításához szükséges idő a Faraktár utcára tervezett, üzemanyagtöltőt  is magában foglaló ingatlanfejlesztési projekt ügyében. A közgyűlés Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottsága a múlt héten fogadott el egy újabb, Gábor István főépítész által benyújtott előterjesztést. Ennek lényege, hogy szakhatóságok tavaly szeptember óta dolgoznak a Helyi Építési Szabályzatnak a beruházással összefüggő módosításán. 

Száz lakás, vendéglátóhelyek, benzinkút a faraktár utcán
Helyet kaphat száz lakás, vendéglátóhelyek, benzinkút a Faraktár utcán 
Forrás: BDR Média

Egyrészt a terület legnagyobb mértékű beépíthetőségét 50-ről 60 százalékra növelnék, másrészt a rendeltetések közé beillesztenék az üzemanyagtöltő megépítésének lehetőségét.

Most annyiban történt előrelépés, hogy a környezet védelméért felelős szervek véleménye szerint nem indokolt környezeti vizsgálati eljárást folytatni a módosítás miatt (a hatások jelentősége ugyanis nem éri el azt a szintet).

Lakások és benzinkút a Faraktár utcán 

A debreceni közgyűlés előtt tavaly szeptemberben járt egy olyan, szintén főépítészi előterjesztés, amelyből kiderült: a Faraktár utcának a Mák és Ruyter utcák által közrefogott szakaszán – a Lidl áruházzal átellenben – körülbelül 100 lakásos ingatlanfejlesztés valósulna meg egy magánbefektető révén. A terv az, hogy a pinceszinten parkolók, a földszinten kereskedelmi és vendéglátó egységek létesüljenek, valamint a tömbben egy kisebb üzemanyagtöltő állomás is helyet kapjon.
A tavaly őszi közgyűlés alkalmával Papp László polgármester oldani igyekezett azon aggodalmakat, mely szerint „szórakoztató központ" létesülne a területen, mondván, erről nincs szó. 

Az üzemanyagtöltő terve – hangzott el – nem okozott megütközést a lakókban, sőt örülnek is neki, mert a környék nem bővelkedik sem benzinkutakban, sem elektromos töltőpontokban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában