Olvasói panasz

2024.07.04. 13:28

Ezért nem adnak még időpontot a berettyóújfalui gyógyfürdő egyes kezeléseire

Tavaly adták át a Bihar Termálliget Gyógy- és Strandfürdő megújult részlegét. A berettyóújfalui fürdőt mintegy 3,5 milliárd forintból fejlesztették, egyebek mellett egy gyógyászati részleggel is bővült, ami ez év március 4-én nyílt meg. Egyik olvasónk viszont jelezte, meghatározott kezelésekre többszöri próbálkozásra sem tudtak számára időpontot adni. Utánajártunk, mi lehetett ennek az oka.

Bekecs Sándor

Mintegy 3 és fél milliárd forintból újult meg tavaly a berettyóújfalui fürdő. A fejlesztés eredményeként a fedett uszodai szolgáltatást kiegészítve vízi gyógyterápiás, egészségmegőrző és -fejlesztő, továbbá az év teljes időszakában igénybe vehető szabadidős szórakozást, kikapcsolódást nyújtó teljes körű szolgáltatás várja a strandolókat. Mint arról beszámoltunk, idén március 4-én – a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gróf Tisza István Campusnak külső telephelyeként – megnyílt a gyógyászati részleg is. Az erről szóló sajtótájékoztatón Zámbori Péter, a fürdőt üzemeltető Herpály Vagyonkezelő Kft. ügyvezetője egyebek mellett elmondta, a NEAK által finanszírozott 11 gyógyászati kezelésből 10-et igénybe lehet venni az újfalui fürdőben, ilyen többek között az iszapkezelés, a súlyfürdő, a csoportos víz alatti gyógytorna, a masszázs és a tangentor. Egyik olvasónk a napokban viszont arról tájékoztatott, bizonyos kezelésekre többszöri próbálkozásra sem tudtak adni számára, valamint több ismerősének időpontot a Bihar Termálliget gyógyászati részlegén.

berettyóújfalui fürdő, gyógyászat, Bihar Termálliget, Klinikai Központ
Mintegy 3,5 milliárdból fejlesztették a berettyóújfalui fürdőt, mely több között egy modern gyógyászati részleggel is bővült
Forrás: Napló-archív

Erre várnak még a berettyóújfalui fürdő gyógyászati részlegén

Az olvasónk arról számolt be, hogy  csigolyaproblémákkal küzd, ezért a háziorvosa gyógykezelésre, súlyfürdőre adott számára beutalót. A kezelések időpontjait többször próbálta egyeztetni az ügyfélszolgálattal, azonban eddig nem tudtak számára időpontot adni.  

– A berettyóújfalui fürdő fejlesztése révén kialakítottak egy gyógyászati részleget is, mely elsősorban a mozgásszervi panaszokkal jelentkező betegek ellátását szolgálja. Mivel ezen a helyen még nem folytattak betegellátási tevékenységet, többféle engedélyre, és új szerződések kötésére volt szükség – tájékoztatott megkeresésünkre a gyógyászatot üzemeltető Debreceni Egyetem Klinikai Központja.  

berettyóújfalui fürdő, gyógyászat, Bihar Termálliget, Klinikai Központ
A berettyóújfalui fürdő fejlesztése révén kialakítottak egy gyógyászati részleget is, mely elsősorban a mozgásszervi panaszokkal jelentkező betegek ellátását szolgálja
Forrás:   Napló-archív

Mint írták, a fürdő idén júniusban – a már ott folyó egészségügyi tevékenység révén – elnyerte a gyógyfürdő-besorolást, amelynek birtokában tudta kezdeményezni a Klinikai Központ az ott tervezett úgynevezett „vizes kezelések” (tangentor, súlyfürdő, galvánkezelés, iszapkezelés) ellátására a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelővel (NEAK) szerződést. Ez jelenleg is folyamatban van, a kontraktus aláírásáig a vizes kezeléseket nem tudják elkezdeni, ezért nem tudnak időpontot adni az ilyen kezelésekre jelentkező betegeknek.

– Jelenleg az úgynevezett „száraz kezelések” érhetőek el a gyógyászati egységben, úgymint a fizio- és fizikoterápiás kezelések, gyógytorna (egyéni és csoportos) és gyógymasszázs – írta válaszában a Klinikai Központ

Amint az engedélyek megérkeznek, a még szünetelő ellátásokat a leghamarabb elindítják, melyről a lakosságot is értesítik majd.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában