Tömegközlekedés

2024.07.10. 14:27

Kompenzálja a debreceni önkormányzat a Gáspár György kerti járatot

A 14 éven aluliaknak már nem kell jegyet venniük. A Gáspár György kerti különjáratot is érinti az intézkedés.

Haon.hu

Külön szerződéses járat közlekedik a Gáspár György kertbe

Forrás: Illusztráció: MW-archív

Némileg drágult a debreceni önkormányzat számára a Gáspár György kertbe irányuló buszos szolgáltatás a 14 éven aluliak ingyenes utazása, illetve annak bevezetése következtében – derül ki a július 9-ei Közbeszerzési Értesítőből. A debreceni Kassai út (Főnix Aréna) és Gáspár György kert településrész közötti menetrend szerinti szerződéses személyszállítási szolgáltatást végez egy vállalkozás két éves szerződéssel (2023. október 1-től 2025. szeptember 30-ig). 

A Gáspár György kerti járatra is érvényes a kedvezmény

Helyi rendeletalkotás eredményeként 2024. április 1-jétől Debrecen városa a Debrecenben működő köznevelési intézményekben óvodai, illetve tanulói jogviszonnyal rendelkező 6-14 év közötti gyermekek, tanulók részére ingyenes helyi közösségi közlekedési bérletet biztosít. Az ingyenes diákbérlet a Debrecen Városkártya, illetve az erre a célra újonnan létrehozott Junior Debrecen Városkártya segítségével elérhető.  A fenti kedvezményt a város a Gáspár György kerti járaton is biztosítja, így a szerződött szolgáltatónál bevételkiesés jelentkezik. Ezt kompenzálja Debrecen önkormányzata.

A szolgáltató április 1-től megkezdte a szolgáltatást igénybe vevők számának felmérését, az önkormányzat pedig a szolgáltató által havonta utólagosan benyújtott kimutatás alapján kívánja a bevételkiesését kiegyenlíteni. Az eddigi felmérések alapján az érintett összeg kevesebb, mint 40 ezer forint havonta. 

A szerződésmódosítással az eredeti nettó 62 millió 880 ezer forintos összeg 63 millió 600 ezer forintra emelkedett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában