Mutatjuk a felhozatalt

2024.07.03. 20:00

Ingyenes programok Hajdú-Bihar vármegyében: Quimby, Halászlé Fesztivál és szabadtéri mozi is szerepel a júliusi kínálatban

Mit szólna hozzá, ha úgy mozizhatna, hogy nem kellene belépőt fizetni? Vagy inkább a Neoton Família, esetleg a Quimby koncertjét élvezné? Kedvére válogathat, ugyanis megnéztük, melyek lesznek az ingyenes programok Hajdú-Bihar vármegyében a nyár közepén.

Balogh Efraim

Ingyenes programok Hajdú-Bihar vármegyében: többek között a Quimby vámospércsi koncertjére sem kell majd belépőt váltani

Forrás:  MW-archív

Nyakig benne vagyunk nyárban, a diákok élvezik szünetet, a dolgozó felnőttek pedig alighanem a hétvégét vagy a szabadságot várják, amikor végre elmehetnek pihenni. Mit nem adnánk sokszor csak egy nap feltöltődésért, ugye? Nos, jó hírünk van, mivel lesznek ingyenes programok Hajdú-Bihar vármegyében, méghozzá jó sok, mi pedig összeszedtünk többet is, így olvasóink kedvükre válogathatnak, hol szeretnének kikapcsolódni pénztárcakímélő módon.

Ingyenes programok Hajdú-Bihar vármegyében, gyerekprogramok Hajdú-Bihar, Halászlé Fesztivál, Nemzetközi Katonazenekari Fesztivál, Haon, Debrecen
Ingyenes programok Hajdú-Bihar vármegyében: a csillagok alatt akár még romantikusabb lehet a mozizás. Pláne, ha nem kell érte fizetni, ugye?
Forrás:  MW-archív

Ingyenes programok Hajdú-Bihar vármegyében: mozi a csillagok alatt

Ha már a felvezetőben említettük a filmezést, kezdjük is ezzel. Bár már július 3-án, kedden kezdődtek el az ingyenesen látogatható vetítések Hajdúhadház szabadtéri színpadán (Kossuth utca 8.), 5-én, 6-án, 10-én, 12-én és 13-án este sem maradnak mozi nélkül az érdeklődők. 

A felsorolt napokon 18 és 20 órától is megtekinthető lesz egy-egy film, többek között a Minyonok: Gru színre lép, a Top Gun: Maverick, a Kung Fu Panda 4 és a Halálos Iramban 10. is szerepel a kínálatban.

Hadház mellett Európa legnagyobb fürdővárosa, Hajdúszoboszló is várja a csillagok alatt filmezni vágyókat a Szent István parkban július 12-én, pénteken. Javasolják a szervezők, hogy aki részt kíván venni a kertmozizásban, vigyen magával plédet a saját kényelme érdekében.

Parádés fogások a gasztronómia asztalán: hal, kakas, tyúk és sertés is lesz a terítéken

No, persze a felnőttekre is gondolunk, és ha csak annyit írnánk, hogy Tiszacsege, valószínűleg már akkor sokan a szájukban éreznék a halászlé ízét. Nem is kell hosszú ideig várni erre, mivel július 6-án, szombaton rendezik meg a Halászlé Fesztivált Tiszacsegén, a halfogyasztás népszerűsítése érdekében. A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a belépés és a parkolás ingyenes lesz. Este pedig fellép többek között Radics Gigi, Király Linda és Király Viktor. (A halászcsárda a Facebook-oldalán műsorváltozásról is hírt adott: a Döndi Duó helyett Csóka Szabi Bandája és Pintér Timi ad koncertet a fesztiválon.).

Aki a gasztronómiában leli örömét, számára szinte biztosan kecsegtetően hangzik a hajdúszoboszlói Art Food Fesztivál, ami tavaly már a nyitónapon hatalmasat robbant. Bizony, mivel nemcsak enni lehetett nagyot, hanem bulizni is: fellépett többek között az Ocho Macho, illetve Ákossal mulathattak a résztvevők a retró utcabálon. 

Idén a szervezők a legmenőbb street food ételekkel és művészeti alkotásokkal várják a látogatókat Szoboszló szívében július 20-án és 21-én (szombaton és vasárnap), az pedig, hogy kik lesznek a fellépők, még később fog kiderülni.

És ha már a finom falatoknál tartunk: nem messze Hajdúszoboszlótól, Püspökladányban, a Sárrét Kincse Fürdő előtti területen rendezik meg a Kakasfőző Fesztivált július 20-án, szombaton, melyen az ízletes fogásokon túl a Neoton Família esti koncertjének is örülhetnek majd a látogatók. Ladányban a kakas nem kukorékol, Biharkeresztesen pedig majd a tyúk nem kotkodál: megrendezik ugyanis a II. Pipifőző Fesztivál és Családi Napot a városi sportpályán július 5-én és 6-án.

Ingyenes programok Hajdú-Bihar, gyerekprogramok Hajdú-Bihar, Halászlé Fesztivál, Nemzetközi Katonazenekari Fesztivál, Haon, Debrecen
A tavalyi Art Food Fesztiválon bizony kitettek magukért a szakácsok
Forrás:  Napló-archív

Malacságok a kondérban címmel szervezik meg a XI. Hajdú-Ízek Fesztiválja eseményt Hajdúszováton július 6-án, szombaton. Idén tematikus főzőversenyen vehetnek részt a nevezők, akiknek kizárólag sertéshúsból lehet majd ételt készíteni, ami lehet leves és főétel is. Csak hogy ihletett formában legyenek a csapatok, őket majd muzsikaszóval szórakoztatják, a rendezvény kísérőprogramjai között pedig lesz hastánc show, tombolasorsolás, MC Hawer és a Tekknő-koncert, illetve DJ party is.

Régiségvásár Debrecen egyik leghangulatosabb övezetében

Idén 25 éves a Debreceni Régiségvásár, s bár nyilvánvalóan busás összegeket el lehet költeni egy ilyen eseményen, önmagában már a műtárgyak, porcelán étkészletek, festmények és antik bútorok látványa miatt is megéri ellátogatni. A következő vásárt július 14-én, vasárnap rendezik meg a Nagyerdei Stadion mellett, és már egészen korán, reggel 7 órától megnyitja kapuit.

Koncert Debrecen főterén és a környező városokban

Ha valaki érdeklődik, hogy melyek lesznek a hétvégi programok Debrecen környékén július elején, nem kell messzire utaznia egy fergetegesnek ígérkező koncertsorozatért: július 6-án, szombaton rendezik meg a Hajdú Fesztivált Vámospércsen

Délután 16:45-kor zenél a Parno Graszt, akik autentikus muzsikájukkal alighanem felpörgetik majd a hangulatot, őket követi Burai Krisztián, végül este 9-től érkezik Kiss Tibi és a Quimby Vámospércs színpadára, 22:40-től pedig tűzijátékkal kápráztatják el a szervezők a közönséget.

Már július 3. (kedd) óta zajlik, viszont 6-án, szombaton ér majd csak véget a Nemzetközi Katonazenekari Fesztivál Debrecen főterén, amelyen tíz külföldi és két hazai együttes 600 hangszerese szólaltatja meg egyedi dallamait. Az eseményt egyébként kétévente rendezi meg a Honvédelmi Minisztérium és Debrecen önkormányzata, így pláne nem nevezhető a fesztivál mindennapi látványnak.

Ingyenes programok Hajdú-Bihar, gyerekprogramok Hajdú-Bihar, Halászlé Fesztivál, Nemzetközi Katonazenekari Fesztivál, Haon, Debrecen
Már napokkal a kezdés előtt hatalmas volt a készülődés a Nemzetközi Katonazenekari Fesztiválra
Forrás:  Napló-archív

Emellett, jövő hét szombaton (július 13-án) Hajdúböszörményben is beindul a jamboree, és szó szerint: a Hajdúsági Múzeum udvarán rendezik meg a Jazz-Blues Jamboree-t, melyen többek között az Ed Philips and the Memphis Patrol formáció is fellép. Róluk azt érdemes tudni, hogy kizárólag Elvis Presley korai, különösen gyors tempójú dalait adják általában elő.

És Ön eldöntötte már, melyek lesznek a nyerő ingyenes programok 2024 nyarán?

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában