Korszerűsítés

2024.07.02. 14:26

Több debreceni kereszteződésben újulnak meg a jelzőlámpák a következő napokban – fotókkal

Haon.hu

A reggeli csúcsforgalom után kezdenek hozzá a munkához

Forrás: Molnár Péter

Ahogy arról korábban beszámoltunk, több mint 30 debreceni jelzőlámpás csomópontban végeznek korszerűsítéseket. Mint azt egy bejegyzésében Balázs Ákos alpolgármester írta, a LED fényforrások energiatakarékosabbak, hosszabb az üzemi élettartamuk, üzembiztosabbak, a láthatóságuk is jelentősen jobb, ami hozzájárul a közlekedés biztonságához. 34 csomópontban végeznek munkát a szakemberek: összesen 658 db jelzőfejet, 111 db belső átvilágítású táblát cserélnek ki augusztus közepéig. A munkálatok a reggel csúcsidőszakot követően 8 és 16 óra között zajlanak, ekkor az érintett kereszteződésben jelzőlámpák nem működnek. A nagy forgalmú csomópontokban rendőrök segítik a közlekedőket.

A jelzőlámpák korszerűsítése fokozatosan történik meg
A jelzőlámpák korszerűsítése fokozatosan történik meg
Forrás: Molnár Péter

Június 2-án a Pesti utca – Kishegyesi út kereszteződésében végezték a munkálatokat, 3-án a Kossuth utca – Klaipeda utca kereszteződés, 4-én a Csapó utca – Rákóczi utca kereszteződés, 9-én a Kossuth utca – Sas utca, Kossuth utca – Liszt Ferenc utca kereszteződés, 10-én a Segner tér, míg 11-én a Szent Anna utca – Piac utca kereszteződés jelzőlámpáinál végzik a munkát. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában