Helyi közélet

2024.07.09. 11:29

Elkészült a debreceni Kartács utca fejlesztése

Gyorsabbá, biztonságosabbá és komfortosabbá vált a közlekedés a debreceni Nyulas városrész fő közlekedési útvonalán. Újabb szakaszon kapott aszfaltburkolatot a Kartács utca.

Bekecs Sándor

Az év elejétől kezdődően folyamatosak az útépítések, útfelújítások Debrecen valamennyi városrészét érintően. A teljesség igénye nélkül, a közelmúltban megújult a Derék utca egy szakasza, korszerűsödött a Bezerédj utca, valamint befejeződött a Kishegyesi út nagyfelületű aszfaltozása is. A napokban pedig révbe ért a Kartács utca fejlesztésének második üteme. Debrecen önkormányzata az idei költségvetésében több mint ötven utca fejlesztését irányozta elő.

Révbe ért a Kartács utca fejlesztésének második üteme Debrecenben
Révbe ért a Kartács utca fejlesztésének második üteme Debrecenben
Forrás: Kiss Annamarie

Újabb mérföldkőhöz érkeztünk a Nyulas városrészben, a Kartács utcán, hiszen a Hajdú köz és Hangyás utca közötti 315 méteres szakasz kapott aszfaltot 5,5 méter szélességben. Ezzel 95 százalékosan aszfaltozott az utca, ami jobb, biztonságosabb és komfortosabb közlekedést tesz lehetővé

 – mondta Juráskó Róbert megválasztott önkormányzati képviselő a július 9-i sajtótájékoztatón. 

– Debrecen városvezetősége idén is kiemelt figyelmet fordít az útfejlesztésekre. Ebben a városrészben több belső magánút van, melyek nem az önkormányzat kezelésében állnak, azonban ezen utak kátyúzása is megtörtént, illetve folyamatban van – emelte ki Juráskó Róbert.

Révbe ért a Kartács utca fejlesztésének második üteme Debrecenben
Juráskó Róbert számolt be a részletekről
Forrás: Kiss Annamarie

Több ütemben fejlődött a Kartács utca

A Kartács utca útfejlesztésének mostani ütemére mintegy 97 millió forintot fordított Debrecen önkormányzata. Az út egy szakaszán védőoszlopokat is elhelyezett a kivitelező, hogy a Natura 2000-es területen lévő erdőbe ne parkoljanak be az autók.

Mint arról beszámoltunk, korábban a Verseny utcától a Patay István utcáig teljesen megújult az útburkolat, padkarendezés és -szélesítés is történt 130 méteren, azelőtt pedig 90 méteren épült új út a Kartács utca Hajdú köz és Lóverseny utca közötti szakaszán. Papp László polgármester a napokban pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a közlekedésfejlesztésben nincs nyári szünet, Debrecen több pontján is vannak munkálatok: 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában