Nyári szünet

2024.07.02. 13:39

Ezeknek a gyerekeknek igazi élmény lesz a vakáció Debrecenben – fotókkal, videóval

Színvonalas foglalkozások, igazi élmények 7 héten keresztül. Elindult a nyári gyerekfelügyelet Debrecenben.

Kosztin Éva

A Vénkertiben tombol a vakáció

Forrás: Czinege Melinda

Mint ahogyan arról a Haon is tájékoztatott, az általános iskolások szünidei felügyeletét a DMJV Család- és Gyermekjóléti Központ szervezi a Vénkerti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában július 1-től augusztus 16-ig. A részletekről kedden a nyári gyerekfelügyelet debreceni helyszínén, az oktatási intézmény udvarán tartottak sajtótájékoztatót. – Az önkormányzatnak kötelezettsége, hogy biztosítsa a gyerekfelügyeletet. Debrecen azonban egy gondoskodó város, ahol erre a feladatra nem kötelező elemként tekintünk, valódi élményt szeretnénk adni – fogalmazta meg Széles Diána szociális ügyekért felelős alpolgármester. 

nyári gyerekfelügyelet debrecen, vénkerti, széles diána
Széles Diána arról beszélt, miért fontos a nyári gyerekfelügyelet Debrecenben
Forrás:  Czinege Melinda

– Nem adatik meg mindenkinek, hogy táborokban töltse a nyarat, nekik mi itt több héten keresztül kínálunk olyan színvonalas lehetőséget, amivel igazán meg tudják élni a nyarat – tette hozzá. Mint ismertette, 

az önkormányzat 22 millió forintot fordított a nyári gyerekfelügyeletre, amelynek mind a 7 hetében 113 gyerek vesz részt végig. Kiemelte, a gyerekfelügyeletet ingyenesen igénybe lehet venni, az étkezés költségét kell mindössze a családoknak fizetniük, feltéve ha nem kapnak egyébként is kedvezményt a gyerekek az iskolában.

Ilyen a nyári gyerekfelügyelet Debrecenben

A programokról Orosz Ibolya Aurélia, a DMJV Család- és Gyermekjóléti Központjának intézményvezetője tájékoztatott. Elmondta, az összeállításnál fontos szempont volt, hogy megfeleljenek minden korosztálynak, és figyelembe vegyék a speciális szükségletű gyerekek igényeit is.

nyári gyerekfelügyelet, debrecen, orosz ibolya aurélia, vénkerti
Orosz Ibolya Aurélia ismertette a nyári gyerekfelügyelet programját
Forrás:  Czinege Melinda

Olyan módszereket alkalmazunk, amelyekkel a gyerekek optimális ellátást kapnak. A korcsoportokat figyelembe véve két helyszínen zajlik egyszerre az iskolán belül a nyári gyerekfelügyelet, a kisebbeknek és a nagyobbaknak két külön udvaron tartjuk a foglalkozásokat. Ezen kívül rendezünk tematikus napokat is, ma a Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete volt itt velünk, hogy segítsen a szemléletformálásban és érzékenyítésben

– tudatta Orosz Ibolya Aurélia, aki a szervező intézmény jelentőségére is rámutatott. – Mivel a DMJV Család- és Gyermekjóléti Központ felelős a nyári gyerekfelügyeletért, így komplexen tudunk figyelni a családokra. Ha valamilyen problémát észlelünk, tudjuk a gyermekvédelmi jelzőrendszernek továbbítani, és kézzelfogható segítséget nyújtani – mutatott rá. 

Elmondta, összesen 289 általános iskolás jelentkezett a nyári gyerekfelügyeletre, napi szinten átlagosan 200 gyereket várnak.

Mint megtudtuk, kedden 146 gyerek vett részt a nyári gyerekfelügyeletben, akik a sajtótájékoztató ideje alatt is végig önfeledten játszottak. A nagyobbak darts foci bajnokságban mutathatták meg, ki találja el a labdával a hatalmasra fújt darts táblát, a kisebbeket pedig várta a Zebra Zumba, ahol szinte egy emberként mozdult meg az egész udvar. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában