Egészség

2024.07.06. 16:27

Hetente 100 fővel több püspökladányi beteg juthat ellátáshoz

Haon.hu

A laboratóriumi várólisták csökkentésének érdekében továbbra is támogatja Püspökladányi Egészségügyi Szolgáltatói Intézményt a helyi önkormányzat – számolnak be a hírről közösségi oldalukon. Így mintegy heti 100 fővel több beteg juthat majd laboratóriumi ellátáshoz számításaik szerint. Mint a közleményben írják, a támogatást kizárólag a helyi lakosok érdekében használják fel, és a már meglévő mellett alternatív, úgynevezett támogatott várólistát hoznak létre, melyet teljes egészében az önkormányzat finanszíroz.

püspökladány labor egészség
Csak érvényes orvosi beutalóval lehetséges időpontot foglalni és részt venni a laborvizsgálaton Püspökladányban is
Forrás: illusztráció / MW-archív

– A NEAK által támogatott, minden járási páciens által elérhető lista valóban telített, oda decemberig be vannak foglalva az időpontok – szerepel a felhívásban. Hangsúlyozzák, csak érvényes orvosi beutalóval lehetséges időpontot foglalni és részt venni a laborvizsgálaton. Emiatt először a háziorvost kell felkeresni, és mint írják, az orvosok szakmai döntése alapján akár néhány napon vagy 2-3 héten belül igénybe vehetik a lakosok a vizsgálatokat.

A támogatott listára való jelentkezés menete: 

  • szükség lesz a laborbeutalóra és arra is, mikor kapott legutóbb időpontot;
  • fel kell hívni a 06-54451-166/132-es melléket vagy a 06-20-287-4641-es telefonszámot hétköznap 10 és 14 óra között;
  • ezt követően be kell mondani a saját nevet, a TAJ számát, a laborbeutaló naplósorszámát, a beutaló orvos nevét és azt, hogy mikorra szólt volna a legutóbbi időpontja a másik várólistán;
  • vagy közvetlenül kapott beutalót a háziorvos javaslatára;
  • a jogosultság vérvétel előtt be kell mutatni a beutalót és a lakcímkártyát (csak püspökladányi lakcím minősül érvényesnek, ennek hiányában nem végzik el a beavatkozást).

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában