Hátborzongató

2024.07.01. 08:12

Rettegnek a tiszacsegeiek ettől a szellemháztól, a benne lakó sámánnak mégis a béke szigete

Magától begyulladó farakás, kopogó fűtéscső, látszólag a semmire morgó kutya. Szirti Sas elhunyt harcosok szellemeivel él együtt Tiszacsegén, és egyáltalán nem bánja.

Haon.hu

Kilenc éve hagyta ott Szirti Sas, a sámán Budapestet Tiszacsegéért, pontosabban egy ottani ötszintes kastélyért, amelyben állítása szerint szellemek járnak. A férfi erről a Ripostnak beszélt nemrég. A lap cikke rámutat, a patahalma temetődombra épült kísértetkastélyt inkább messziről elkerülik a helyiek, mert különös dolgok történnek a falai között, Szirti Sas viszont mégis a béke szigetét látja benne. 

tiszacsege szellemkastély
Szellemek járják Szirti Sas tiszacsegei házát
Forrás: Ripost / Szirti Sas

A csegeiek is tudják, hogy szellemek élnek ott

Amikor beköltöztem, a környékbeliek kérdezték, hogy nem félek ott? Szellemek vannak, meg hasonlók

– nyilatkozta a lapnak a férfi, akit elmondása alapján szó szerint melegen fogadták a kísértetek. – Rögtön rájöttem, hogy nem vagyunk egyedül. Ősz volt, a cserépkályhát akartam begyújtani, és hiába próbálkoztam három órán át, nem tudtam. Másnap reggel felkeltünk, lementem, és kellemes meleget éreztem ott, ahol a kályha van. A fa, amit nem sikerült meggyújtani, elégett este, az utolsó parázsig. Magától begyulladt, ami hihetetlen volt. Csak hamu maradt utána, pedig vízzel is leöntöttem előtte, hogy véletlenül se legyen baj, amíg alszunk – mondta Szirti Sas, aki egyébként párjával él a több száz éves épületben. A sámán idővel megtudta,

elesett harcosokat temettek a Tisza melletti dombra, az ő szellemeik bolyonganak a kastély falai között.

Megmagyarázhatatlan jelenségek

– Amióta itt vagyok, elkezdtem hinni a szellemvilágban. Tűzgyulladások voltak, a tömlöcben a csillár fa része magától elégett, a fűtéscsövet valamelyik szellem rendszeresen kocogtatja. A kutyám az ágy végében morogni szokott, egy pontra néz. Olyankor nyugtatom, nincs baj. Csak látja a szellemeket… – sorolta a fura jelenségeket Szirti Sas, akinek az ismerősei sem mernek a kastélyban aludni, de ő mégis tárt karokkal vár bárkit, hogy bebizonyítsa, nincs mitől tartani. Arról pedig, hogy a szellemek valójában jó szándékúak, egy elképesztő történetet is megosztott.

Az egyik jó barátom életét megmentették. Haldoklott, még az orvosok is lemondtak róla a kórházban. Doboltam érte itthon, kértem őket, hogy mentsék meg. Mintha csoda történt volna: még aznap este mentőhelikopterrel átszállították egy másik kórházba, az ország másik végébe. Megműtötték, azóta jól van.

A Ripost cikkében több fotót is meg lehet nézni a hátborzongató szellemkastélyról.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában