Születésnap

2024.07.26. 18:24

Kétéves a Sziget-kék: „aprajafalva” is bulizik a Campus hétvégéjén – fotókkal

A Campus Fesztivál hétvégéjén a legkisebbek is bulizni fognak. A debreceni Sziget-kék tematikus park július 26-28. között szervezi a második születésnapját és a gyermekkönyvnapokat.

Nagy Emese

Július 28-án volt két éve, hogy átadták a teljesen felújított és kétszeresére bővített egykori Ötholdas Pagonyt, a Sziget-kéket. A komplexum azóta is megunhatatlan, nemcsak a debreceni, hanem a környékbeli településen élők is imádják a felújított játszóteret, ahol pénteken elstartolt a Sziget-kék többnapos születésnapi bulija, illetve a gyermekkönyvnapok.

Háromnapos születésnapi bulit tart a debreceni Sziget-kék
Háromnapos születésnapi bulit tart a debreceni Sziget-kék
Forrás: Czinege Melinda

A hétvégén kétéves a Sziget-kék játszótér

A Haon ottjártakor a legkisebbek már elfoglalták a Sziget-kék tematikus parkot, óriási buborékokat fújtak, önfeledten játszottak, miközben Énekelj velem! címmel verses-dalos koncertet adott Réti Tibor. Az eseményen Puskás István alpolgármester kiemelte, jeles évfordulónak adnak ünnepélyes formát, hiszen immáron kétéves a Sziget-kék játszótér.

Az a tér ünnepli születésnapját, amit már évtizedek óta ismernek a debreceniek, nagyon sokunk gyerekkorának része volt. Két éve nemcsak felújították a játszóteret, hanem újragondolták. A Sziget-kék már messze nem egy játszótér, hanem egy közösségi tér is, ahová mindannyian örömmel jövünk

– fogalmazott, hozzátette: azt kívánja, az elkövetkezendő évben, években is olyan sok élményt nyújtson a gyerekeknek és felnőtteknek a park, amennyit az elmúlt két évben.

Nagy Gergely Sándor ügyvezető kiemelte, számára az a legfontosabb, a Sziget-kék közösségi tér legyen, egy olyan négy évszakos találkozóhely a Nagyerdőn, ahol együtt lehet az egész család. – Nagyon szerencsésnek tartom, hogy a születésnapot össze tudtuk kicsit hozni az irodalommal, nem tartom kizártnak, hogy ez a jövőben is így lesz – tette hozzá. 

sziget-kék debrecen puskás istván nagy gergely sándor
Puskás István alpolgármester és Nagy Gergely Sándor ügyvezető
Forrás: Czinege Melinda

A részletes programlista a játszótér Facebook-oldalán érhető el.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában