Jó hír

2024.07.23. 20:09

Megkezdték a szúnyoggyérítést Debrecenben – videóval

Repülőgép zajára lehettek figyelmesek a debreceniek. A levegőből kezdődött meg az újabb szúnyoggyérítés.

Haon.hu

A Kassai úti campusnál gyérítik a szúnyogokat

Forrás: Kiss Annamarie

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a levegőből gyérítik a szúnyogokat Debrecenben. A légi szúnyoggyérítés Debrecen teljes területén július 23-24-25-én, a napnyugtát megelőző 1-2 órában történik majd. A pótnapok július 26. és 27.

Kedd este kezdődött a szúnyoggyérítés Debrecenben
Kedd este kezdődött a szúnyoggyérítés Debrecenben 
Forrás: Molnár Péter

A debreceni önkormányzat a múlt héten közölte, hogy az alkalmazandó Deltasect Plus 1,2 ULV készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben - 0,6 liter/hektár - kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

Kedd este kezdődött a szúnyoggyérítés Debrecenben
Többször is láthatóak voltak kedd délután a gyérítő repülőgépek
Forrás: Molnár Péter

A szúnyoggyérítés érdekében továbbra is osztják a tablettákat

A hatékony és eredményes védekezés érdekében a debreceni önkormányzat folytatja a májusban megkezdett szúnyoglárvairtó tabletták osztását is. A debreceni lakosok személyi igazolvány és lakcímkártya felmutatásával vehetik át a szúnyoggyérítést segítő tablettákat a készlet erejéig, de legkésőbb augusztus 31-ig - a korábban a tabletták osztási helyszínét jelentő Új Városháza helyett - a Régi Városházán a Zöldterületi Osztály 208. sz. titkársági irodájában, a Polgármesteri Hivatal általános ügyfélfogadási idejében (szerdán 8.00-12.00 óráig és csütörtökön 13.00-17.00 óráig). A tablettával kezelt víz élelmiszerekkel nem léphet kapcsolatba; tehát zöldségek, gyümölcsök és fűszerkert locsolására sem alkalmas. Olyan, a lakóhely közelében fellelhető vízfelületek kezelésére használható, amelyek ivóvízként sem hasznosulnak, élővizekkel összeköttetésben nincsenek, és díszhalak tartására sem szolgálnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában