Helyi közélet

2024.07.04. 15:45

300 millió forintból újítanak fel mezőgazdasági utakat Hajdúböszörményben

Pród területén két mezőgazdasági utat is aszfaltoznak. Az útfelújítások Hajdúböszörményben 300 millió forintból valósulnak meg.

Haon.hu

Hajdúböszörmény Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Vidékfejlesztési Programba Hajdúböszörmény-Pród külterületén mezőgazdasági utak felújítására, a projekt célkitűzéseinek megvalósítására az önkormányzatot a támogató – 2022. 12. 19-én hozott döntésével – 300 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesítette. A polgármesteri hivatal július 4-i közlése szerint a megvalósítás elindult, a projekt célja két külterületi út – Tejházdűlő (I. szakasz), Bagotai út (II. szakasz) – felújítása.

Az útfelújítások Hajdúböszörményben még idén befejeződhetnek.
Az útfelújítások Hajdúböszörményben még idén befejeződhetnek. 
Forrás: Illusztráció / MW-archív

Jelenleg mindkét szakasz tervezési területén változó szélességű, erősen leromlott állapotú – a Tejházdűlőn aszfaltozott, a Bagotai úton stabilizált – út található. Az utak mindkét oldalán mezőgazdasági művelésű területek vannak. Az érintett szakaszokra hulló csapadékvizek az utak két oldalán található nyílt szikkasztó árkokban szikkadnak el. 

Az útfelújítások Hajdúböszörményben még idén befejeződhetnek

A 300 millió forint európai uniós támogatás segítségével az útszakaszokon 3,5 méter burkolatszélességű, szegély nélküli út kerül kialakításra. A vonatkozó útügyi műszaki előírások szerint több kitérő is készül. Az aszfaltburkolat a kitérők esetén 6 méter szélességűre bővül. A burkolatok mentén mindkét oldalon 1-1 méter széles stabilizált padkát alakítanak ki. Az érintett szakaszon található árkok helyreállítása nem szükséges.  

Az I. szakaszon, 1 ezer 852 méteren 7 ezer 010 négyzetméter, a II. szakaszon, 2 ezer 531 méteren 9 ezer 320 négyzetméter aszfaltburkolat épül. 

A fejlesztés hozzájárul a térségben élők életminőségének javításához, a földrajzi mobilitáshoz, a térség gazdaságának élénküléséhez – írják a hivatal. A  projekt várható befejezése: 2024. 09. 30. A projektről bővebb információt a város hivatalos oldalán olvashatnak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában