Helyi közélet

2024.07.15. 12:26

Játékos programokkal várta a gyerekeket a hajdúsámsoni Vakációs Bibliahét

Bábelőadásokkal, színdarabokkal élhették át a bibliai történeteket. A Vakációs Bibliahét programjait a múlt héten rendezték meg a városban.

Dandé Melinda

Immár 18. alkalommal rendezték meg a Vakációs Bibliahét programjait Hajdúsámsonban, a református egyházközség szervezésében. A bibliahetet a református templomban tartották július 8-12-ig. 

vakációs bibliahét hajdúsámson
Több mint 100 gyerek vett részt a Vakációs Bibliahéten Hajdúsámsonban
Forrás: Dandé Melinda

A program émája az „Éld át!” mottóra épült, mely arra ösztönözte a fiatalokat, hogy a bábelőadásokkal és az élménypedagógia módszereivel bemutatott bibliai történeteket (mint például Jézus bevonul Jeruzsálembe, A tíz leprás meggyógyítása, A bethesdai beteg meggyógyítása) mély hittel éljék át.

A Bibliahéten 110 gyermek és 30 segítő vett részt.

Sokféle programmal készültek a Vakációs Bibliahét szervezői

Minden reggelt dicsőítéssel kezdtek a fiatalok, délelőttönként a kisebbek bábelőadás, a nagyobbak színdarab vagy csoportjátékok keretein belül élhették át a történeteket. A délutánok kötetlenebbek voltak, a résztvevők csoportfoglalkozásokon, sportversenyeken, labdajátékokon, kézműves foglalkozásokon vehettek részt. A nagy meleg ellen tökéletes játék volt a vízibombázás.

A zárónapra a szervezők invitálták a szülőket is. – Több mint 100 gyermeknek szerzett hittel, szeretettel, boldog pillanattal teli napokat városunk legnagyobb egyhetes tábora, a Vakációs Bibliahét. Köszönet és hála a szervezésért Szanyi György tiszteletes úrnak és Szilágyi-Papp Éva Adrienn lelkésznőnek, illetve gratulálok a 30 segítőnek is az áldozatos munkájukért, hogy a gyerekek élményekkel, bibliai történetek megismerésével térhettek haza – hangozott el Antal Szabolcs polgármester köszöntőjében.

Antal Szabolcs polgármester Hajdúsámson Vakációs Bibliahét
Antal Szabolcs polgármester és Szanyi György református tiszteletes
Forrás: Dandé Melinda

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában