Költözik az új bérlő

2024.08.16. 17:27

Hamarosan új üzlet nyílik a Centrum Áruház helyén

Már fel van matricázva a kirakat, a Cívis Ház is megerősítette, hogy új bérlő fog szórakoztató-központot nyitni a debreceni épületben.

Hajnal László

A szemfülesek észrevehették, hogy megkezdődtek a felújítási munkálatok az egykori Centrum Áruháznak otthont adó épületben. A legutóbbi bérlő, az Alexandra Könyvesbolt cégére még mindig látható a bejárat felett, azonban – mint megtudtuk – teljesen új bérlő készül beköltözni a Piac utcai 34-36. szám alatti ingatlanba.

Eldőlt, milyen üzlet nyílik az egykori Centrum Áruház helyén
Eldőlt, milyen üzlet nyílik az egykori Centrum Áruház helyén
Forrás: Czinege Melinda

A kirakat már teljes egészében fel van matricázva, melyen a korábban a Debrecen Plazában lévő Fun City Bowling Club logója díszít, a frissen kihelyezett szalagokon őszi nyitást ígérnek.

A Haon megkereste az épület tulajdonjogát birtokló Cívis Ház Zrt.-t, akik érdeklődésünkre megerősítették, a hosszú ideig üresen álló üzlet új bérlőre talált. A belváros legnagyobb alapterületű kereskedelemi egységében bowlingbárt üzemeltető vállalkozás alakít ki szórakoztató-központot, ahol a bowling, biliárd és egyéb időtöltési lehetőségek mellett gyermekjátszóház is helyet kap majd. Hozzátették, bíznak benne, hogy az új funkció új színfoltot és pezsgést hoz majd Debrecen belvárosába.

A plakátok egy ideje már kint vannak a bejáratnál
A matricák egy ideje már kint vannak a bejáratnál
Forrás: Czinege Melinda

Bőven van múltja az épületnek

A kiüresedett épületben Irány a Centrum Áruház! címmel épületbejárást is szerveztek 2021 őszén, ahol a hetvenes és nyolcvanas évek ikonikus bevásárlóközpontjának múltját ismerhették meg a látogatók. Néhány évvel ezelőtt, 2022-ben az is felmerült, hogy a Piac utca és az Arany János utca sarkánál lévő McDonald’s költözik a könyvesbolt helyére, mint kiderült, a gyorsétteremlánc egy teljesen másik helyszínt választott.

Külön érdekesség, hogy a 41 évvel ezelőtt egy férfi azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a Centrum Áruházat. Mindezt bosszúból tette volna, miután a Művész Presszóban egy verekedés miatt rendőri intézkedést folytattak ellene. Erről egy korábbi írásunkban szintén részletesen beszámoltunk. 

Az épület 2017 óta áll üresen, a könyvesbolthálózat csaknem tíz évig várta a vásárlóit, miután 2008-ban felújította az egykori szocialista áruházat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában