Vasárnapi vásár

2024.08.11. 13:45

Múzeumot lehetne nyitni a debreceni régiségvásár ereklyéiből

Az antiktól a retróig mindenféle használati és dísztárgy megtalálható volt a Nagyerdőn. A jó idő is kedvezett a debreceni régiségvásár látogatóinak.

Hajnal László

Már vasárnap kora reggel megtelt a Nagyerdei Stadion melletti tér, ami jól tükrözi, milyen osztatlan sikernek örvend a debreceni régiségvásár. Gyerekek, felnőttek, fiatal párok, idősek egyaránt örömmel bóklásztak a sorok között, és megcsodálták az asztalokra és az autók motorháztetejére pakolt csecsebecséket.

Debreceni Régiségvásár: ismét felkerekedtek a kincskeresők
Debreceni Régiségvásár: ismét felkerekedtek a kincskeresők
Forrás: Kiss Annamarie

Antik bútorok, festmények, gyertyatartók retró játékok, régi könyvek, bakelitlemezek, kommunista idők büszkén viselt kitüntetései, a nagymamánál látott konyhai eszközök tárháza. Akadt természetesen kevésbé régi régiség, de ez nem szegte kedvét a nézelődőknek.

Volt, aki céltudatosan egy ernyőt keresett a már meglévő lámpájára, vagy egy régi kerti szerszámot a virágágyás mellé dísznek, míg mások csak a látvány és a muzeális jellege miatt látogattak ki a vásárba. A szülők türelmesen magyarázták kíváncsi kicsinyüknek, mi az a magnókazetta, de akadt, aki a LEGO-hadseregen ámuldozott. Forint cserélt gazdát pengőért, és nájlonszatyorba került a porcelánszobor, így mindenki valamilyen időtálló zsákmánnyal vagy épp egy élménnyel térhetett haza a Nagyerdőről.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában