Helyi közélet

2024.08.21. 12:59

Új hírek érkeztek Böszörmény emblematikus épületének felújítási tervéről

Az előzetesen becsültnél többe kerülhet a munka, a vagyonkezelő vizsgálja a projekt elindításának lehetőségét.

Haon.hu

Fejleményeket közölt szerdán Hajdúböszörmény hivatalos Facebook-oldala az egykori hajdúkerületi székházat érintő felújítási munkák ütemezéséről. A munkálatokkal kapcsolatban Kiss Attila polgármester fordult az illetékesekhez, megkeresésére a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. ingó és ingatlanvagyonért felelős vezérigazgató-helyettese válaszolt.

Az egykori hajdúkerületi székház épületében ma a Hajdúsági Múzeum működik
Az egykori hajdúkerületi székház épületében ma a Hajdúsági Múzeum működik
Forrás: Cívishír

A válasz szerint a társaság kezdeményezte az ingatlan felújításának az állami építési beruházási keretprogramban való szerepeltetését, de az erre vonatkozó döntést és kormányhatározatot csak 2024 végén vagy 2025 elején adják ki. A levélben arról is tájékoztatást kapott a városvezető, hogy

a kormányhatározat kiadása előtt vizsgálják a projekt elindításának lehetőségét, valamint a források biztosításának módjait.

Ezt azért is tartják szükségesnek, mert a korábbiakban becsült beruházásiforrás-igénynél jelentősen magasabb a forrásigénye a beruházásnak, tekintettel az ingatlan állapotának romlására – áll a posztban.

Arról, hogy mennyire időszerű lenne a mai Hajdúsági Múzeum épületének felújítása, idén januárban közöltünk hosszabb cikket. Kiss Attila akkor 4-5 milliárd forintra saccolta a felújítás teljes költségét, A város – az egyházi épületeket leszámítva – legidősebb középületéből Hajdú-Bihar egyik legnagyobb kulturális centrumát szeretnék létrehozni exkluzív, városi vendéglátó egységgel és saját konferenciateremmel.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában