Ez már biztos

2024.08.01. 10:40

Hivatalosan is bejelentette a debreceni szálloda az augusztusi nyitást

Hamarosan a Hilton skybarjából tekinthetünk le Debrecenre.

Haon.hu

Így fest a Darabos utcai szálloda homlokzata

Fotó: BORD Építész Stúdió

Júliusban a Haon is beszámolt arról, hogy a Hilton Garden Inn Debrecen City Center a szállodalánc hivatalos honlapja szerint augusztus 15-étől kezdődően megnyitotta a szobafoglalásokat. Csütörtökön délelőtt azonban a Darabos utcán újjonan megépített hotel a Facebook-oldalán közzétette, valóban megnyitnak az adott időpontban. A bejegyzésben kényelmet, stílust és a Debrecenre néző legjobb kilátást ajánlják a tetőtéri sykbarból.

A 101 szobás létesítményben étterem, tetőterasz, edzőterem, tárgyalóterem is helyet kap, valamint felár ellenében kisállat is tartható a szobákban.

Az épületet tervezéséért felelős BORD Építész Stúdió júliusban néhány friss fott is megosztott az épületről a Facebookon. Mint írják, a debreceni Hilton Garden Inn szigorú raszterben szerkesztett homlokzata a szemközti Református Hittudományi Egyetem klasszicista homlokzatának karakterét viszi tovább. A földszinti bejárati területen és a tetősíkban azonban a rendezett homlokzat, mint egy szoknya, meglebben, a klasszicista homlokzatokra jellemző hangsúlyos bejárat és torony emlékét idézve. Az épületen megjelenő hullámzások finom gesztusa izgalmat hoz a feszes utcaképbe, miközben a gondosan szerkeszett homlokzat könnyedén belesimul épített környezetébe. 

hilton, bord, építész stódió, debrecen
A Hilton madártávlatból az építész stúdió júliusi légfelvételén
Forrás: BORD Építész Stúdió

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában