Közút

2024.08.31. 11:30

Valóban életveszélyes lenne a Keleti-főcsatorna hídja Balmazújvárosnál? – fotókkal

Sokan attól tartanak Balmazújvároson, életveszélyes a közelükben található híd. A Keleti-főcsatorna hídjának állapotáról a Magyar Közutat kérdeztük.

Nagy Emese

A Magyar Közút tájékoztatta a Haont a Keleti-főcsatorna hídjának állapotáról

Forrás: Kiss Annamarie

A közelmúltban közzétettek egy képet a „Balmazújvároson hallottam” nevű Facebook-csoportban, amin a Balmazújváros közelében lévő Keleti-főcsatorna hídja látható. A bejegyzés létrehozója posztjában kiemelte, nem tudja, ki az illetékes, de szerette volna felhívni a Keleti-főcsatorna hídjának rossz állapotára a figyelmet, még mielőtt leszakadna az, és valakinek baja esne.

Sokak szerint rossz állapotban van a Keleti-főcsatorna hídja Balmazújvárosnál
Haon Magyar Közút
Sokak szerint rossz állapotban van a Keleti-főcsatorna hídja Balmazújvárosnál
Forrás:  Kiss Annamarie

Nem nyújt szép látványt a Keleti-főcsatorna hídja

Kommentháború vette kezdetét a bejegyzés alatt, így a csoport moderátora kikapcsolta a hozzászólás lehetőségét ennél a bejegyzésnél, ugyanis sokan politizálni kezdtek a poszt alatt. A Haon fotóriportere megfotózta az életveszélyesnek vélt hidat, majd annak állapotáról a Magyar Közutat kérdeztük, akitől a következő választ kaptuk: 

A 3316-os jelű mellékúton található Keleti-főcsatorna hídján a műtárgy építésekor alkalmazott vonókábeleket még korábban kiváltották a fényképeken is látható acél védőcsőben futó feszítőpászmákra. A régi vonókábeleknek bár lehet, hogy nem nyújtanak szép látvány, de a híd teherbírásában már egyáltalán nincs szerepük

 – közölték.

balmazújváros, keleti-főcsatona híd
A régi vonókábeleknek a híd teherbírásában már egyáltalán nincs szerepük
Forrás: Kiss Annamarie

Tervezik, esztétikailag is megfelelő legyen a híd állapota

A Magyar Közút rámutatott, a kezelésükbe tartozó hidak állapotát a jogszabályi előírások szerint folyamatosan ellenőrzik és a szükséges karbantartási munkákat is rendszeresen elvégzik.

 – Ez alapján elmondható, hogy a Keleti-főcsatorna hídja megfelelő állapotban van, azon semmiféle korlátozást nem kell bevezetni, teljesen biztonságosan használhatják a közlekedők. Terveink között szerepel, hogy a használaton kívüli vonókábeleket eltávolítsuk, amennyiben az ehhez szükséges források biztosítottak lesznek társaságunk számára, ezeket a beavatkozásokat is elvégezzük, hogy nemcsak műszakilag, hanem esztétikailag is megfelelő legyen a híd állapota – emelték ki.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában