Táborozás

2024.08.06. 14:57

Hagyományőrző lovas táborok voltak Hajdú-Bihar vármegyében

Élményekkel gazdagon tértek haza az MH vitéz Vattay Antal 2. Területvédelmi Ezred hagyományőrző-lovas honvédelmi táboraiból a Püspökladányban, Nyíradonyban és Hajdúböszörményben táborozó fiatalok.

Dandé Melinda

Hajdúböszörményben jól szórakozott a népes csapat

Forrás: MH 2 TVE 3. TVZ

A Hajdú-Bihar vármegyei vitéz Oláh Sándor 3. Területvédelmi Zászlóalj által szervezett táborokba az ország minden részéről és a határon túlról is érkeztek fiatalok, hogy elsajátítsák a lovaglás fortélyait és megismerkedjenek a lovas hagyományokkal. A táborlakók megtanultak a lóval együtt dolgozni és részt vettek az állatok gondozásában is.

A gyerekek élvezték a lovas tábor minden részét
A gyerekek élvezték a lovas tábor minden részét
Forrás:  MH vitéz Vattay Antal 2. Területvédelmi Ezred

A táborok során a fiatalok nemcsak lovagoltak, hanem a katonaélettel is megismerkedtek. Emellett különböző elméleti oktatások, sport programok, csapatversenyek, airsoft lövészet is színesítette a táborok programját.

– Azért vagyunk itt, hogy példával szolgáljunk a gyerekek részére, hogyan kell egymást segíteni, mi az a bajtársiasság és csapatszellem. Célunk, hogy betekintést nyújtsunk a lovas hagyományainkba, mivel a magyar lovas kultúra nemzeti örökségünk szerves része – mondta Perge János százados, a tábor vezetője.

Mindhárom helyszínen, az ünnepélyes záráson a fiatalok emlékérméket és kupákat vehettek át, valamint megkapták az „obsitot”, a legjobban teljesítő táborozó pedig kiérdemelte a már hagyománynak számító bordó barett sapkát.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában